Goran Kutle novi-stari predsjednik HSPF-a

Izborna, službeno 4. sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma, bila je iznimno uspješna. Od ukupno pet kandidata koji su se kandidirali za mjesta predsjednika, potpredsjednika, te glavnog tajnika, Forum je dobio staro, no ipak novim licima osvježeno vodstvo. 

Tako je za predsjednika ponovno izabran Goran Kutle, te za potpredsjednika Ivan Kraljević, koji je izabran i za predsjednika Skupštine. Između kandidata Anđele Krivić i Marka Subašića, članovi su se odlučili za Marka, inače rodom iz Bugojna, dok je Anđela izabrana u Vijeće udruge. Marko je naglasio da Forum mora predstavljati kritičku vertikalu u društvu, te se našalio, da je u vodstvu konačno zadovoljen i kriterij regionalne zastupljenosti. Funkciju glavnog tajnika, odnosno tajnice, obnašat će Marija Iličić, dok kao voditeljica Ureda za informiranje ostaje Irena Mrnjavac. Ovoga puta, kandidati su osim predstavljanja, morali odgovarati i na brojna pitanja članova, tako da se sjednica umalo pretvorila u zanimljivu raspravu.

Vijeće čine tri člana predsjedništva, Glavni tajnik, te:  Josip Zelenika, Ivan Zovko, Domagoj Ledić, Ana Šimović, Zvonimir Tirić i Anđela Krivić.

Članovi Nadzornog odbora su: Branimir Galić, Josipa Kovač, Jelena Čevra, Marlena Trlin, Josipa Anđelić i Antonija Perković.

Predsjednik, Goran Kutle je u svom govoru rekao da za njega vođenje Foruma predstavlja iznimnu odgovornost, te dodao :” Odgovornost je veća i zbog toga što već drugu godinu za redom nema protukandidata, iako bi volio da ih je bilo”. Osvrnuo se i na prošli mandat, za koji je rekao da je u njemu bilo i uspona i padova, ali sve u svemu ocijenio ga je zadovoljavajućim i uspješnim. Govorio je i o budućim akcijama koje s HSPF-om planira uraditi. Također izrazio je volju da se u budućnosti napravi bolja podjela rada i odgovornosti među članovima, iako je to problem i mnogih drugih organizacija. Smatra da HSPF može jedino kao snažan kolektiv ostvarivati bolje i konkretnije rezultate, pa stoga je važno svi članovi Foruma budu složni kad su pitanju sve akcije, da svi moraju davati svoj doprinos.

Osim vodstva, formirani su, no nepoptuno, Vijeće i Nadzorni odbor, tako da sve forumaše, vrlo uskoro već očekuje nova sjednica, novi zadatci,i kako se svi nadaju i vjeruju, nove pobjede.

Fotogaleriju donosi Vam Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

4 komentara

  • Dragi moji, upravo zbog ovolikog politickog aparata nam je drzava u banani.. Troclano predsjednistvo, nadzorni odbor, glavni tajnik, koji **rac????? Jeste vi normalni????

  • poznajem neke ljude iz HSPF-a , s nekima se družim i imala sam priliku razgovarat s njima o forumu. HSPF je neprofitna UDRUGA koja je neutralna što se tiče političkih stranaka a to se možeš uvjerit na stranici hspf.info . ta udruga ima svoje organe kao što je predsjedništvo, tajništvo, vijeće i nadzorni odbor… ima glavu i rep tako da nemoj pisat gluposti. normalno je da svaka udruga ima i predsjedništvo i tajništvo i vijeće. a što se tiče Marine i meni je profesor Kutle predavao njemački i znam ga onoliko koliko sam ga učila, on nije kriv za moje znanje u vašem slučaju neznanje. A jedini problem je što su danas svačija djeca zlatna i što je sve do profesora. da uči ne bi bilo problema a ti ga sama ispitaj neke stvari iz njemačkog i uvjeri se koliko ti dijete “zna”

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.