Google nudi hakerima 1.000 dolara da hakiraju i poprave aplikaciju Play Store

Google je ponudio istraživačima sigurnosnih propusta nagradu od 1.000 američkih dolara ako uspješno hakiraju aplikacije na Play Storeu i poprave ih.

Programi nagrada za hakere popularni su kod velikih kompanija jer ih motiviraju da pronađu ranjivosti softvera i otkriju ih programerima kako bi ih popravili, a ne iskoristili.

Fokus na sigurnost aplikacija stavljen je nakon što je Google pustio u prodaju nove pametne telefone Pixel 2 i Pixel 2 XL. Kompanija je kritizirana zbog loše sigurnosti na Play Storeu, piše Klix.ba.

Nakon istraživanja koje je uradila, kompanija Check Point priopćila je kako je detektirala 50 malwarea u aplikacijama koje su skinute 4,2 milijuna puta prije nego su izbrisani. Malware ne utječe samo na Play Store, već i na način na koji se operativni sustav Android pokreće. Uspoređuju ga s Appleovim iOS sustavom koji je pod strogom kontrolom kreatora Cupertina.

Android ima veće tržište pa se smatra da bi i to mogao biti jedan od uzroka za nezaštićenost.

Google je sada potpisao ugovor o nagradama s velikom platformom za otkrivanje bugova HackerOne. Do sada u ovo radili Tinder, Snapchat i Dropbox. Google je pokrenuo i projekt nagrade za hakere koji otkriju ranjivosti Chromea te se za njegovu popravku nudi 100.000 dolara.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.