Genijalan trik za Google Maps koji će vam uštedjeti vrijeme i novac

Unatoč tome što mnogi od nas svakodnevno koriste Google karte, postoji niz skrivenih značajki koje možda ne koristite.

Možete ga preuzeti za izvanmrežni pristup i tako si uštedjeti vrijeme i podatke.

TikTok korisnica @jessicawantsanap podijelila je video u kojem objašnjava genijalan trik koji koristi za uštedu vremena i podataka dok koristi Google karte u inozemstvu.

Dok bi vaša prva pomisao kada posjetite novi grad mogla biti potraga za smještajem, Jessica preporučuje da se prvo okrenete Google kartama. Za nju je najvažnije napraviti Google kartu.

Da biste to učinili, otvorite Google Search na računalu i potražite Google My Maps, prije nego što kliknete na prvu vezu. Zatim kliknite crveni gumb pod nazivom “Stvori novu kartu”. Pomoću trake za pretraživanje potražite sve atrakcije koje želite istražiti dok ste u gradu, bilo da se radi o turističkim atrakcijama, restoranima ili barovima. Oni će se pojaviti na popisu na lijevoj strani ekrana, kliknite + pored njih da biste ih prikvačili na svoju kartu.

Definitivno pričvrstite i svoj prijevoz jer ponekad stvarno želite biti pokraj željezničke stanice ili zračne luke, savjetovala je Jessica.

Nakon što su sva ključna mjesta pričvršćena, Jessica predlaže brzu Google pretragu za najboljim područjima za boravak u gradu, prije nego što to usporedite sa svojom kartom.

Sada znate gdje je najbolje mjesto za vas na temelju onoga što želite raditi, rekla je.

Da biste pristupili karti na svom pametnom telefonu otvorite aplikaciju Google karte, dodirnite karticu Spremljeno, a zatim Karte na dnu. Vaša prilagođena karta olakšat će vam planiranje putovanja, otkrivajući koja su vaša mjesta najbliža jedno drugome, a da ih ne morate pojedinačno tražiti.

Ponekad samo želite lutati i skrenuti s plana puta, ali uvijek možete povući ovu kartu u bilo kojem trenutku samo da vidite čemu ste blizu. Najbolje od svega, možete preuzeti kartu dok imate WiFi, što znači da ne morate trošiti dragocjene podatke da biste je koristili u inozemstvu, dodala je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.