Porsche predstavio futurističku kamp-kućicu

Koncept futurističke kamp-kućice donosi savršen spoj Porscheovog dizajna i iskustva s najpoznatijim proizvođačem kampera, legendarnim Airstreamom.

U pitanju je koncept kamp prikolice namijenjen manjim SUV-ovima ako gledamo američke, i sasvim pristojnim ako ćemo po europskom ukusu. Praktično, u pitanju je kamperica koja svojim stilom nadopunjuje sve ono za što stoji premium SUV kalibra Porscheovog Cayennea ili nadolazećeg električnog Macana.

Foto: Porsche Airstream

U duljinu mjeri pet metara, a nudi prilagodljiv dizajn interijera koji predviđa višestruke funkcije. Stražnji kraj tako može biti potpuno otvoren čime se doslovno spaja dnevni boravak s okolinom. Navečer pak, kad se stijena zatvori, isti prostor postaje spavaća soba. Kamperica je potpuno opremljena, što uključuje čajnu kuhinju sa svim uređajima te kupaonicu i prostor za odlaganje stvari.

Osim rendera napravljen je i model kamp prikolice u mjerilu 1:3 koji će biti izložen na sajmovima širom Amerike.

Na mogućnost serijske proizvodnje prvi čovjek tvrtke Airstream rekao je: Iako naši konceptualni projekti ne dospiju uvijek na tržište, lekcije i inovacije koje proizlaze iz toga često utječu na sadašnje i buduće dizajne dok se probijaju u naše glavne linije proizvoda. Prevedeno, ako ovaj koncept ne zaživi u serijskoj proizvodnji sasvim sigurno će brojna rješenja, pa i dizajnerski izraz na neki način biti usađeni u buduće proizvode.

Primjerice, ovo je prvi proizvod Airstreama projektiran da stane u standardnu garažu. Tijekom transporta ukupna visina je 2.1 metar što ga čini kompatibilnim s većinom garažnih vrata. U korištenju krov se podiže, čime se oslobađa dodatni prostor.

Što se cijene tiče, dobar orijentir je dimenzijama sličan Airstream Bambi čija cijena u Americi kreće od 59.300 dolara.

(www.jabuka.tv | Foto: Porsche Airstream)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.