U HNŽ-u zapečaćeni objekti s neprijavljenim radnicima bez fiskalnih računa

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijskog poreznog ureda Mostar proteklog tjedna obavili su 32 inspekcijska nadzora na području Jablanice, Prozor-Rame, Mostara i Konjica.

Kontrole su obavljene kod poreznih obveznika koji obavljaju različite uslužne djelatnosti, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

Tom prigodom inspektori Porezne uprave otkrili su četiri neprijavljena radnika i 11 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranja neprijavljenih radnika i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su tri objekta i u 22 inspekcijska nadzora izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 52.900 KM, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • 5000 Km po objektu? Ako ne prijaviš jednoga radnika na godinu dana zaradiš više. Šalje se poruka ljudima nemojte plaćati porez. Dok ljudi ne skuže da oni koji ne prijavljuju djelatnike i ne plaćaju poreze kradu naše mirovine, pravo na školovanje i liječenje nama i našoj djeci neće nam biti bolje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.