Generalni konzul Hrvatske u u BiH posjetio Posušje

U utorak je u uredu načelnika općine Posušje održan sastanak s Markom Babićem, generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mostaru.

U srdačnoj atmosferi domaćin, načelnik Ante Begić s pomoćnicom Ivankom Arapović Galić, upoznao je goste s radom općinske uprave te razvojnim projektima koji se provode u ovoj općini. Tako je bilo govora o radovima na unaprijeđenju cestovne infrastrukture, poduzetničkim zonama i objektima od općeg značaja za lokalnu zajednicu.

Poseban naglasak stavljen je na projekte koji se realiziraju uz potporu i suradnju institucija iz Republike Hrvatske. Riječ je o gradnji nove osnovne škole u Posušju, čiji su radovi u završnoj fazi, a od početka ih podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan RH. Drugi tekući projekt je gradnja pročistača vode u sklopu akumulacije Tribistovo za čiju gradnju su zainteresirani partneri iz Hrvatskih voda. S njima su već dogovorene konkretne pripremne radnje koje je potrebno izvesti prije početka gradnje postrojenja.

Načelnik Begić je tijekom sastanka predstavio i turistički potencijal općine Posušje te je kao jednu od smjernica neophodnih za njegov razvoj naveo i suradnju s turističkim sektorom srednje Dalmacije, konkretno makarskog primorja.

Foto: Općina Posušje

Konzul Babić ocijenio je kako su pozitivni pomaci u razvoju Posušja itekako vidljivi. Također je pohvalio rad lokalne uprave te je izrazio spremnost na suradnju, u skladu sa svojim mogućnostima, u daljnjim razvojnim projektima, poglavito onim koji se provode u partnerstvu s Republikom Hrvatskom.

Načelnik Begić zahvalio je gostu na ovoj gesti i na odvojenom vremenu za sastanak. Na kraju susreta uručeni su i prigodni pokloni – dres i navijački šal HŠK Posušje, povodom njihovog nedavnog velikog trijumfa, povratka u Premijer ligu BiH, priopćeno je iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.