Gdje ima volje, ima i načina: Otkazane utakmice U-19 reprezentacije BiH, nekoliko igrača ima koronu – Jabuka.tv

Gdje ima volje, ima i načina: Otkazane utakmice U-19 reprezentacije BiH, nekoliko igrača ima koronu

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine su trebali ovog tjedna u Sinju odigrati dvije prijateljske utakmice s odgovarajućom selekcijom Indonezije.

Ipak, nakon obavljenih PCR testiranja u nedjelju, nekoliko igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine bilo je pozitivno na virus COVID-19 te su susreti sa Indonezijom otkazani, priopćeno je na stranici NSBiH.

U ovom slučaju nije se pojavio osebujni stručnjak Milorad Lale da kaže nešto protiv otkazivanja ovih dviju utakmica, iako je reprezentacija BiH mogla pozvati druge mlade igrače iz drugih klubova kao alternative zaraženima.

Odluka o otkazivanju je donesena vrlo brzo u dogovoru s indonezijskim savezom.

Takvog razumijevanja nije bilo na apel NK Široki Brijeg, uoči utakmice sa Sarajevom, iako su Širokobriježani imali samo 13 igrača na raspolaganju, od čega je jedan bio rezervni vratar koji je odavno u mirovnini.

Podsjećeamo kako je u ponedjeljak navečer NK Široki Brijeg objavio da je momčadi čak 18 igrača pozitivno na koronavirus, međutim Milorad Lale, predsjednik Natjecateljskog povjerenstva NS BiH, sudeći po izjavama u medijima, ponovno pokazao nerazumijevanje za zahtjeve Širokobriježana za odgodom predstojećih dviju utakmica u osmini finala Kupa BiH protiv Veleža u Mostaru, te Tuzla Cityja na Tušnju u 12. kolu Premijer lige BiH.

Lale: Širokom nije opravdanje ako nema dovoljan broj igrača za utakmicu

Ipak razumijevanje su zato pokazali u Upravi FK Velež, koji su vrlo brzo sa Širokobriježanima dogovorili novi termin odigravanja utakmice Kupa BiH za 14. studenog 2020., a to još treba potvrditi NSBiH, jer u protivnom Široki bi tu utakmicu morao igrati sa šest zdravih igrača, a ostatak kadra bi popunio s juniorima i kadetima.

Pozitivni signali o odgađanju premijerligaške utakmice za vikend dolaze iz FK Tuzla City, međutim Lale tu naglašava da je situacija s Premijer ligom nešto drugačija te da će se Savez tek oko toga očitovati.

Pitanje je kako bi Lale i ostali članovi Saveza reagirali ako se koronavirus pojavi u primjerice FK Sarajevo, ili možda u FK Borac koji je početku prvenstva odigrao utakmicu s koronom pogođenom Mladosti iz Doboj Kaknja i visoko ju svladao rezultatom 6:0.

Možda bi se tada uistinu našlo razumijevanja, jer gdje ima volje ima i načina, zar ne?

Velež pristao na odgodu utakmice protiv Širokog, poznat novi termin

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.