Galić: Bez 1.000 novih službenika, nećemo moći čuvati granice BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić upozorio je da ova agencija ne može sama štititi granicu BiH i da nedostaje oko 1.000 službenika.

Ali i da su od početka godine u suradnji s drugim policijskim agencijama uspjeli spriječiti ulazak više od 7.000 ilegalnih prelazaka.

Galić je istaknuo da se ne mogu samostalno nositi s migrantskom krizom, jer nadležne institucije godinama zatvaraju oči pred činjenicom da nedostaje oko 1.000 službenika.

Granična policija BiH s postojećim materijalno-tehničkim kapacitetima i trenutnim brojem službenika neće moći samostalno odgovoriti na složeno stanje na granici, rekao je Galić za Dnevni Avaz.

Prema njegovim riječima, u rješavanje migrantske krize u BiH trebaju se aktivnije uključiti ne samo domaće, nego i međunarodne nadležne institucije i agencije, od kojih se očekuje i materijalna i financijska pomoć.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Reci kad ce natjecaj za primanje?Evo ja cu vratiti jedinca i Mibkena pa ga primite.Ima SSS cetverogod na biro bio 9g i noga Bosko u Germaniju!Evo javno pisem da ce se vratiri ako ces ga primiti!Redakciji porttaa jabuka poznati su moni podaciOd tisucu tih potrebnih valjda ces i njemu naci mjesto?UNAPRIJED HVALA!

  • Nikom nije ni stalo da se granica sacuva. Naprotiv netko zeli jos veci kaos u BiH sa tim migrantima a medu njima je i kriminalaca, lopova, siledzija a i terorista.. Ocito netko sa njima ima plan za kaos u EU…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.