Frizura koju smo svi mrzili vraća se u modu

Je li i vas mama dok ste bili dijete šišala na “tuta” frizuru?

Mnogima uspomene na taj stil šišanja nisu u lijepom sjećanju jer nam se u djetinjstvu takva frizura jednostavno nije svidjela, no danas je to sasvim drukčija priča. “Tuta” frizura doživljava svoj povratak, ali u puno modernijem i stiliziranijem izdanju, piše Zadovoljna.hr.

Mnogi modni trendovi iz prošlosti doživjeli su svoj povratak, a sada je došao red i na famoznu “tuta” frizuru s kojom su nas u djetinjstvu “mučile” mame. U osamdesetim godinama klinci su se masovno šišali na takav cirkularni način i bila je to zapravo vrlo praktična frizura koju nije bilo teško napraviti.

Ipak, “tuta” frizura zasta ne pristaje svakome, ali glumici Charlize Theron stoji savršeno. Charlize je na Instagramu objavila fotografiju kojom je najavila povratak svog lika u devetom nastavku filmske franšize “Brzi i žestoki”, koji stiže 2020. godine. Za novi film Charlizein lik Cipher promijenila je imidž i ošišala dugu plavu kosu kakvu je imala u osmom nastavku iz 2017. godine.

Za Charlizeinu fantastično stiliziranu “tuta” frizuru zaslužan je Adir Abergel, koji koji je inspiraciju pronašao u fotografiji supermodela Linde Evangeliste i Cindy Crawford koju je devedesetih snimio slavni fotograf Peter Lindbergh. Eh, da smo kao klinci znali da će nekoliko godina kasnije “tuta” frizuru nositi i supermodeli, možda bismo manje prigovarali kada bi nas mama ošišala…


Abergel je kosu slavne glumice stilizirao u obliku simetrične kahlice dužine tik iznad uha te ispod obrva. Sa stražnje strane glave kosu je spojio u lagani V kako bi frizuri dao moderan izgled. Upečatljiva je i boja – cirkularni dio prošaran je plavim pramenovima, dok je undercut obojen u crnu.

Mislim da je tradicionalna ‘tuta’ frizura bila šišana tako da se stvori izrazito cirkularna silueta oko glave te je s prednje strane uvijek bila ošišana malo prekratko. Uz to, ‘undercut’ je uvijek bio ošišan vrlo strogo, bez mekanih rubova. U suvremenoj verziji imamo i meke i oštre rubove, što je čini vrlo modernom i nosivom, objašnjava frizerski stručnjak Adir Abergel.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.