FPMOZ Mostar: Održana radionica za izradu navigacijskih karata

U srijedu u prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održana je radionica za izradu i dopunu online navigacijskih karata namijenjenih mobilnim telefonima, autobilima ili ručnim navigacijama. Radionica je organizirana u suradnji Fakulteta i tvrtke Nokia HERE Europe B.V.

Program ima za cilj edukacijom i osposobljavanjem šireg kruga korisnika izraditi i dopuniti karte prostornim podacima u Bosni i Hercegovini. Studenti su imali priliku kroz nove programe primjeniti geografska znanja te upoznati se s načinom rada jedne globalne tvrtke.

Na tom tragu prof.dr.sc. Mario Vasilj, dekan Fakulteta, ističe nužnost otvaranja i povezivanja znanstveno-obrazovnih institucija s gospodarskim subjektima kako bi omogućili studentima dodir s praktičnim dijelom obrazovanja i stvarnim problemima kroz proces studiranja. Na taj način studenti stječu dragocjeno iskustvo i ostvaruju prva poznanstva u svijetu koji su odabrali za svoj budući poslovni put. U konačnici vizija razvoja Sveučilišta u Mostaru pa tako i Fakulteta naglašava razvoj suradnje s javnim institucijama i gospodarskim subjektima kako bi se uključili u europski istraživački i visokoobrazovni prostor.

Program se već drugu godinu za redom uspješno provodi na Studiju geografije Fakulteta prirodoslovno-matemaičkih i odgojnih znanosti a implementira ga regionalni koordinator tvrtke HERE Europe B.V. gosp. Dinko Gredelj i pročelnica Studija geografije doc.dr.sc. Mirjana Milićević.

dekan-i-ekipa

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.