Fortenova grupa dobila dvije ponude za Ledo, obje veće od 600 milijuna eura – Jabuka.tv

Fortenova grupa dobila dvije ponude za Ledo, obje veće od 600 milijuna eura

Tjednik Lider objavio je prije par dana kako je Fortenova grupa, prema njihovim neslužbenim informacijama, dobila više ponuda za Ledo i to čak dosta visoke ponude za koje su mnogi procjenjivali da nemaju šanse dobiti.

Naime, prema informacijama Lidera, dobili su ponudu američkog Nomad Foodsa od preko 600 milijuna eura, ali i ponudu veću od te, no drugi uvjeti nisu im bili prihvatljivi stoga je Fortenova počela pregovore s američko-britanskom kompanijom Nomad Foods.

Fabris Peruško, predsjednik Uprave Fortenove, očekuje da bi kupoprodajni ugovor mogao biti potpisan potkraj prvoga kvartala, a transakcija zaključena tijekom ljeta.

Nomad je jedna od vodećih europskih kompanija u području zamrznute hrane koja u portfelju sadržava poznate brendove kao što su Birds Eye, Findus, iglo, Aunt Bessie’s i Goodfella’s. U objavi na njegovim internetskim stranicama stoji da sada ti brendovi imaju priliku ući na nova europska tržišta u razvoju i da je Ledo most za buduću konsolidaciju u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Fortenova Grupa je vodeća kompanija smrznute hrane na području Hrvatske, Srbije, BiH te još nekoliko drugih zemalja jugoistočne Europe, ima poznate lokalne marke u tim zemljama, potrošači ih prepoznaju. Tržišni je lider u regijama u kojima posluje u brojnim kategorijama.

Kupnjom dijela Fortenove Grupe Nomadov portfelj bi se proširio na europska tržišta u razvoju.

U tijeku su pregovori i nema garancije da će se transakcija na kraju i ostvariti. Dok ne dođe do konačnog dogovora, kompanija ne namjerava iznositi daljnje podatke o tom procesu, objavili su iz Nomad Foodsa.

Fortenova grupa pregovora s tvrtkom Nomad Foods oko prodaje Leda Čitluk

Prodaju se Ledo i Frikom, stigle neobvezujuće ponude i za Ledo Čitluk

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.