Fortenova grupa pregovora s tvrtkom Nomad Foods oko prodaje Leda Čitluk – Jabuka.tv

Fortenova grupa pregovora s tvrtkom Nomad Foods oko prodaje Leda Čitluk

Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods.

Nomad Foods je kompanija s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi. Ima još, naravno, jako puno posla te treba ispuniti niz uvjeta prije nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspjeti, rekao je James Pearson, izvršni  direktor za financije Fortenova grupe.

Postupak dubinskog snimanja za Poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je sudjelovalo više stranaka, uspješno je priveden kraju našim prihvaćanjem nastavka pregovora ekskluzivno s tvrtkom Nomad Foods, koja se dosada pokazala iznimno snažnim potencijalnim partnerom za našu djelatnost zamrznute hrane. Krajnji cilj Fortenova grupe, osim maksimiziranja vrijednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i ljudi koji u njoj rade, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

Ova transakcija je za nas dio procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj. Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti Zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine. Naše zaposlenike i tržište nastavit ćemo redovito i pravovremeno obavještavati o razvoju situacije, zaključio je Peruško, priopćeno je.

Prodaju se Ledo i Frikom, stigle neobvezujuće ponude i za Ledo Čitluk

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Agrokor je morao ostati u hrvatskom vlasništvu (poljoprivredno zemljište, izvori pitke vode…) pošto poto, toliko jaku dijasporu imamo, zašto se njih nije uključilo, a ovako smo toliko toga predali strancima…stravično…

  • NOMAD ?! Na prvu se vidi, već iz imena da je nako pouzdana firma, đe dođe zabavi se dok je zanimljivo, pa opet ode dalje.
    Prognoza: biće tu radiće malo, smanjiće plaće, dovešće ekipu na obuku duboko iz “malog Shengena” pa će za par godina sve tamo premjestit, a Halu će prodat ako budu imali kome!
    Zdravi bili!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.