Filmska glazba i Lucija Zovko očarali Mostarce

U galeriji kraljice Katarine u domu Herceg Stjepana Kosače izvedbe filmske glazbe izveo je Simfonijski orkestar Mostar, uz solisticu Luciju Zovko i dirigenta i klavirsku pratnju Damira Bunoze.

Na pitanje kako je došlo do ideje za koncert filmske glazbe, direktor Simfonijskog orkestra Mostar Darko Nikolić je kazao: „Htjeli smo započeti neobično, da ne bude uvijek stereotipna, ozbiljna glazba. Zajedno sa suradnicima postigli smo dogovor da to budu teme iz poznatih filmova, tanga, solistički nastupi Lucije Zovko i mislim da je ovo bio pun pogodak“.

„Lucija Zovko je jedan strašni talent kojeg treba pratiti i omogućiti joj da se izrazi onako kako ona zna“, komentirao je Nikolić studenticu treće godine glasovira na Glazbenoj akademiji Sveučilišta u Mostaru, koja u svoje slobodno vrijeme vježba i glas kojim je oduševila sve prisutne na glazbeno filmskoj večeri.

„Budući da je ovo prvi put da pjevam s orkestrom, ali i da pjevam filmsku glazbu, jako sam zadovoljna. Uložili smo mnogo napora da bi to izgledalo kako treba. Mislim da su svi zadovoljni“, kazala je Lucija Zovko.

U prepunoj galeriji filmofili i ljubitelji glazbe uživali su uz zvuke filmske glazbe od koje vrijedi izdvojiti glazbu iz kultnih filmova: Miris žene, Schindlers list, Doctor Zhivago, Love story, Breakfast at Tiffany – Moon river, Kum – Godfather, Evita – Dont cry for me Argentina, Čarobnjak iz Oza.

„Uoči Dana mrtvih planiramo izvesti jedan koncert za malo veći orkestar, za soliste, sopran, mezzosopran, tenor i bas i Oratorijski zbor don Dragana Filipovića, s čime već prelazi u tradicionalne koncerte. Mislim da bi točan datum trebao biti 30. listopada“, kazao je Nikolić.

Za kraj godine očekuje nas i tradicionalni Božićni koncert, dok u novoj godini, početkom siječnja, Simfonijski orkestar će održati koncert sa studentima Glazbene akademije iz Mostara.

(Pogled.ba | K.J. | Foto: Arhiva Jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.