Fatalno naselje u srednjoj Bosni: U Lepenici je rođen i ubijen Kuduz

Naselje s manje od 3.000 stanovnika nerijetko potresaju ubojstva.

Višestruki ubojica Edin Gačić ubijen je u Lepenici, naselju u općini Kiseljak u Srednjobosanskoj županiji.

To naselje, koje broji manje od 3.000 stanovnika, već desetljećima potresaju ubojstva, a policiji je uvijek sumnjivo mjesto u kojem se skrivaju kriminalci ili ubojice, koje baš u ovom području pokušavaju naći izlaz.

Prema Fojnici, Kiseljaku, pa dalje prema Travniku, prema Sarajevu ili Mostaru, piše Avaz.ba.

Filmska priča

Iz lepeničkoga sela Žeželevo je Junuz Kečo Kuduz, jedan od najpoznatijih bh. antiheroja. Kečo je u ožujku 1985. godine, u naletu ljubomore, ubio suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele. Desetak dana skrivao se po okolnim šumama te je uhvaćen u Budvi.

Osuđen je na 15 godina zatvora u Foči, a rat ga je zatekao u rodnom mjestu. Pridružio se Armiji RBiH, a poginuo je, zajedno s tada 14-godišnjom Sanelom, u kolovozu 1993. godine. Snajperski metak pogodio ih je nedaleko od Kečinoga kućnog praga, u lepeničkom selu Gojkovac.

U ljeto 2013. lepenički kraj potresao je još jedan zločin. U šumi u Ćubrenu pronađena su tijela dvojice muškaraca, a policija je raspisala potjernicu za Markom Trogrlićem, zvanim Breza.

Ubojstvo zbog međe

Trogrlić je osumnjičen da je 26. srpnja ubio Marka Marjanovića, susjeda iz Ćubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića. Neki su govorili da je do ubojstva došlo zbog međe.

Potraga za Trogrlićem trajala je osam dana, a policijski izvori navodili su da se i Trogrlić krio u istim šumama kao svojevremeno i Junuz Kečo.

Ubijen serijski ubojica Edin Gačić!

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.