Izvanredno obraćanje Vlade ŽS: Stezali smo obruč, nije bilo šanse da se izvuče

Nakon što je konačno lociran i u razmjeni vatrenim oružjem likvidiran višestruki ubojica Edin Gačić sazvana je izvanredna konferencija za medije u Vladi Županije Sarajevo kojoj su nazočili premijer Edin Forto, ministar policije KS Admir Katica i policijski komesar Mevludin Halilović.

Premijer Forto je kazao da je blizu 1.200 policajaca pod koordinacijom FUP-a, MUP-a KS i Tužilaštva ŽS radilo na pronalasku ubojice. On je zahvalio svim policajcima iz drugih županija koji su pružili podršku.

Svi smo bili zajedno s jednim ciljem. Vlada je bila u stalnom zasjedanju s ciljem da osiguramo sigurnost građana. Zahvaljujem svim policajcima koji su sudjelovali i građanima koji su zadržali mirnoću, nastavili sa svojim životima kako smo ih zamolili. Raspisana je nagrada za informaciju koja bi vodila do hvatanja bjegunca. Sačekat ćemo policijski izvještaj i odlučiti hoće li će biti uplaćena nagrada za neku informaciju koja je vodila ka ovom rezultatu. Ako ne bude, ta sredstva će biti raspoređena vezano za ovaj slučaj, kazao je Forto, piše Klix.ba.

Ministar MUP-a KS Admir Katica je kazao da Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja.

Želim se sjetiti obitelji preminulog Sultanića u Konjicu i našeg policajca. Hvala svima koji su davali informacije. Vlada je danonoćno zasjedala, hvala svima koji su imali povjerenja i dali nam podršku hrabrim policijskim službenicima cijele BiH. Želim zahvaliti FUP-u, OSA-e i SIPA-e koji su život i sigurnost građana činili normalnim, kazao je Katica.

Ubijen serijski ubojica Edin Gačić!

On je istaknuo da je ovo bila najmasnovnija potraga u BiH.

Urodila je plodom jer smo svi zaboravili na naše nadležnosti, predali se srcem i dušom u ovo. I presretan sam da smo završili.

Komesar Halilović je kazao da je nakon tragičnog događaja istragu vodilo Županijsko tužiteljstvo, a postupajuća agencija je bila MUP ŽS.

Mi smo podnijeli izvještaj 10. veljače protiv osobe koja je izvršila ubojstvo i na osnovu dokaza koje smo pronašli i uporedili, imali smo sa spekta policijskog rada rasvijetljeno kazneno djelo. Zajedno smo formirali stožer i uključili više agencija u potragu za osobom za koje je postojalo dovoljno dokaza za navedena dva ubojstva.
Bilo je mnogo informacija o kretanju osobe, ali moram reći da je sinoć informacija OSA-e koja je podijeljena s rukovoditeljima policijskih agencija rezultirala sačinjavanjem plana, rekao je Halilović.

On je istaknuo da se jutros krenulo se u realizaciju na čelu s pripadnicima FUP-a, specijalnom jedinicom i MUP-a KS.

Krenulo se u pregled i pretres na prostoru između Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim satima su došli do traga koji je na kraju doveo do izvršitelja ubojstava.

Nije se htio predati na pozive policajaca i došlo je do upotrebe vatrenog oružja pripadnika policije čime je ubijen. U razmjeni vatre lakše je ozlijeđen pripadnik MUP-a ŽS i on je van životne opasnosti.

U tijeku je uviđaj, izjavio je Halilović.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.