Fakultet upisao u 28., a diplomirao u 71. godini

Hasan Unlu, iz jugozapadnoga turskoga grada Antalija, koji je 1974. godine, kao 28-godišnjak, upisao prirodno-matematički fakultet, odsjek biologiju, zvanje diplomiranoga biologa stekao je tek 43 godine kasnije, u svojoj 71. godini, piše agencija Anadolija.

Unlu je 1974. godine, dok je bio državni službenik pri Ministarstvu zdravstva Republike Turske, položio prijemni ispit i primljen na odsjek biologije, na Sveučilištu Hacettepe u Ankari.

S obzirom na to da je u tom periodu radio u gradu Burduru i nije uspio prebaciti se u glavni grad, Unluovo fakultetsko obrazovanje ostalo je nedovršeno.

Unlu je potom napustio državnu službu te se počeo baviti trgovinom. Desetljeća su prošla, no njegova želja da diplomira biologiju nikada nije prestala. Prije četiri godine nastavio je sa studijem biologije, na Univerzitetu Akdeniz u Antaliji, te je nakon vrlo uspješne četiri godine dobio diplomu.

U razgovoru s novinarom Anadolije, Unlu je govorio o tome kako je biti student u sedmom te diplomirati u osmom desetljeću života.

Na samom početku je istaknuo kako su studenti na prvoj godini najprije mislili da je profesor na ovom fakultetu.

Iako su na odsjeku studenti starosne dobi od 18 do 24 godine, Unlu navodi kako je dosta vremena tijekom studija provodio s prijateljima u studentskoj kantini.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.