Evo protiv koga Hrvatska sigurno neće igrati u Kataru

Remijem u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije (1:1) hrvatska reprezentacija osigurala je drugu jakosnu skupinu na Svjetskom prvenstvu u Kataru ove godine.

To znači da izabranici Zlatka Dalića neće moći igrati protiv Danske, Nizozemske, Njemačke, Meksika, SAD-a, Švicarske i Urugvaja, prenosi Index.hr.

Na ždrijebu 1. travnja iz prve jakosne skupine Hrvatskoj prijete domaćin Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal ako izbaci Makedonce u finalu dokvalifikacija.

U trećoj jakosnoj skupini su kao mogući suparnici Hrvatskoj vjerojatno Švedska ili Poljska, Egipat ili Senegal, Japan, Iran, Srbija, Maroko, Južna Koreja… A ostale reprezentacije koje izbore Svjetsko prvenstvo bit će u posljednjoj jakosnoj skupini.

Zasad su tamo sigurno Ekvador i Saudijska Arabija.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenog do 18. prosinca sljedeće godine. Bit će to posljednje prvenstvo s 32 reprezentacije, od 2026. godine sudjelovat će 48 reprezentacija. Europa će u Kataru imati 13 predstavnika, a u svakoj skupini mogu biti maksimalno dvije reprezentacije s istog kontinenta.

Vatreni u završnici ispustili pobjedu protiv Slovenije

(www.jabuka.tv/Foto: Igor Kralj/Pixsell)

4 komentara

  • Iz 1 jakosne skupine najbolje bi bilo dobit španjolce jer se sa njima može razgovarati.Nebi ni Englezi bili loši jer se i sa njima može razgovarati.Nebi valjalo dobiti katar jer će u interesu biti da oni prodju u 2 krug.Inače igrački gledano to je daleko najlošija reprezentacija na prvenstvu.Što se tiče 3 jakosne skupine e to su sve reprezentacije koje su podjednake sa Hrvatskom ako ne i jače.Iran je najlošiji što ne znači da oni ne mogu pobjediti nekoga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.