Evo koje su mjere zabrane izrečene Novaliću, Solaku i Hodžiću

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH da Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću odredi jednomjesečni pritvor te ih je pustio na slobodu uz mjeru zabrane.

Kako doznaje Klix.ba, u rješenju Suda BiH kojim se nalaže da osumnjičeni odmah budu pušteni na slobodu, stoji da im se izriče zabrana sastajanja s određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH, na način da im se zabranjuje sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužiteljstva BiH u vezi ovog kaznenog predmeta.

Također, osumnjičenima je zabranjeno da se međusobno sastaju i kontaktiraju.

Poznato je da su svjedoci u ovom predmetu dopremijerka i ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar, bivši šef kabineta Fadila Novalića, Hasan Ganibegović, tajnica Vlade FBiH Edita Kalajdžić, te uposlenici FUCZ-a. Sada se postavlja pitanje kako će Novalić voditi Vladu uz ove okolnosti.

Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolirati svaka dva mjeseca.

Osumnjičeni se posebno upozoravaju da im se može odrediti pritvor ako ne budu postupali u skladu s mjerom izrečenom ovim rješenjem.

Žalba na ovo rješenje ne odlaže njegovo izvršenje.

Pogledajte snimku s ročišta Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.