Evo kako će tehnologija utjecati na vaš život 2025. godine

Oko 70 svjetski poznatih profesora, poduzetnika i znanstvenika koji se bave futuristikom, odnosno predviđanjem razvoja civilizacije, nedavno su objavili zajednički rad o tome kako će tehnologija utjecati na svakodnevni život ljudi u cijelom svijetu – od obrazovanja, načina plaćanja proizvoda i usluga, do liječenja i transporta, sve će biti dio informacijskog sustava. Jasno je da će tada, i više nego danas, IT stručnjaci biti najtraženiji.

Obrazovanje budućnosti

Obrazovanje je osnova napretka svakog društva. Razvoj informacijskih tehnologija odavno je počeo unapređivati i metode suvremenog učenja, kao što je učenje na daljinu. Prema predviđanjima studije o utjecaju IT-ja na život 2025. godine, obrazovanje će postati globalna internet kategorija dostupna svima. Razvoj online platformi za učenje na daljinu napreduje ogromnim koracima! Očekuje se da do 2025. godine razina online nastavnih metoda napredovati i dalje, do te mjere da će u većini segmenata učenje na daljinu biti bolje od tradicionalne nastave u učionici!

Distance learning platforme su već danas dostigle razinu koji jamči vrhunsko obrazovanje. Mogućnosti koje ove platforme pružaju online korisnicima dovode učenje na daljinu na istu razinu s tradicionalnim obrazovanjem. U narednih desetak godina, ovo će svakako postati način obrazovanja koji će biti zastupljeniji i dostupniji širokoj populaciji u odnosu na tradicionalnu nastavu!

Jedan uređaj za sve – super smartphone!

Razvoj pametnih telefona i platformi (Android, iOS) već danas donosi jedan uređaj koji zamjenjuje mnoge druge. Na putovanja više ne moramo nositi fotoaparat, jer je kamera od 12 megapiksela postala standard na telefonima. GPS uređaji za automobile su postali suvišni, kao i mnogi drugi korisni aparati. Telefoni su danas u velikoj mjeri zamijenili računala, a predviđanja studije o kojoj govorimo kažu da će do 2025. godine mobilni telefoni, odnosno Android i iOS aplikacije, zamijeniti i kreditne kartice, zdravstvene knjižice, vozačke dozvole…

Offline i online postaju jedno!

Izvjesno je da će granica između offline i online sfera nestati. To će se dogoditi iz jednostavnog razloga što će sve postati online – od čuvanja dokumenata na cloudu do softvera i elektronskog poslovanja… Sve će se odvijati na internetu. Ako je prvih petnaest godina 21. vijeka bilo razdoblje internet revolucije, narednih desetak će predstavljati njegovu konačnu pobjedu! Svi uređaji i platforme bit će integrirane u jednu jedinstvenu mrežu, prenosi Hocu.ba.

Budućnost koju nam je ova studija prikazala nije nešto što će doći samo po sebi. Svakom društvu su potrebni stručnjaci koji će je stvoriti! Ako pogledate SF filmove iz osamdesetih godina, vidjet ćete da su 2015., 2020. godina predstavljene kao epohe letećih automobila, laserskih puški, teleporta… Od toga smo, za sada, daleko, ali je ovo svakako era tehnologije i ogroman napredak u poslednjih petnaestak godina je samo osnova za divovske korake koji nas očekuju u sljedećem desetljeću.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.