Evo kad bi se učenici mogli vratiti u zgradu širokobriješke Gimnazije

”Iskreno se nadamo da ćemo do rujna 2025. godine Gimnaziju osposobiti za održavanje nastave”, izjavio je predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović na 12. sjednici Skupštine ŽZH odgovarajući na pitanje zastupnice Marije Lovrić.

Smatra da bi se cijeli proces trebao odvijati brže nego do sada te da se uskoro očekuje raspisivanje natječaja kako bi se odabrao izvođač radova. Istaknuo je da je projekt već završen.

Zgrada Gimnazije u vlasništvu je Grada Širokoga Brijega koji i vodi projekt rekonstrukcije, a početkom veljače imenovali su stručno povjerenstvo za obnovu zgrade Gimnazije.

Podsjećamo, Vlada Republike Hrvatske ranije je najavila da će za obnovu Gimnazije izdvojiti 500.000 eura, a pomoć je obećana s federalne i državne razine u BiH.

Potkrovlje zgrade Gimnazije izgorjelo je u požaru 22. siječnja 2024. godine, a brojne učionice stradale su od vode prilikom gašenja vatre.

Od tada, učenici Gimnazije fra Dominika Mandića pohađaju u zgradi Druge osnovne škole Široki Brijeg i to stalno u drugoj smjeni dok učenici Srednje strukovne škole na nastavu idu u Prvu osnovnu školu.

Vlada RH će sufinancirati obnovu širokobriješke Gimnazije

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Jžkraljeviču lopove sve godine od kada sjediš i kradeš na općinskoj stolici da ništa niste uložili u gimnaziju…vretite je ,ali kada je dobro ibnovite čija zapravo i jeste ,jer vama triba dati koju ovcu i torbu i okrenuti u brdo…i njih nebi znali čuvati kamo li gimnaziju…možda bi okrenuli koje na ražnju sa kolegama iz lopovskog tabora.

    • Nije narod žugljiv nego 20 godina trpi i gleda kako se krade pet osoba krade i zapošljava svoje obitelji Široki Brijeg leglo lopova.

  • Ma kakvi ,nece prije 2027 gdje li je projekt ..pa izvodaci …ne pričaj gluposti Covicu Juniore …ne bi da smo Norveška a ne jadna BiH

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.