Hoće li ŽZH stati u kraj ”izgubljenim” plaćenim kaznama?

Zastupnici u Skupštini ŽZH Marija Lovrić podnijela je službeno inicijativu MUP-u ŽZH na 12. sjednici Skupštine ŽZH o digitalizaciji sustava.

Naglasak je na plaćanju kazni i problematici s kojima se neki vozači susreću. Naime, često se događa da vlasnik vozila uredno plati kaznu, no prilikom registracije sazna da uplata nije proknjižena te ne može registrirati vozilo dok ne pronađe uplatnicu ili dok kaznu ne platu ponovno, uz naknade za kašnjenje.

Marija Lovrić

Za govornicu je izašao ministar unutarnjih poslova ŽZH Mladen Bebek koji je priznao da je sustav zastario te da je već podnio dvije inicijative kako bi se krenulo u proces digitalizacije sustava MUP-a ŽZH kao i unaprijeđenje policijskih zapisnika.

Ističe činjenicu da bi proces trebao biti lakši sada s obzirom da se u policiji dogodila smjena generacija. U posljednjih par godina primljeno je više 100 novih mladih policajaca dok ih se skoro isto toliko umirovilo.

Mladen Bebek

U vrijeme dok sve više stvari kupujemo online, a skoro sve račune plaćamo putem online bankarstva i mobilnih aplikacija, dobro bi bilo kada bi se i prometne kazne mogle platiti brže i efikasnije te da se u konačnici ne javljaju problemi s knjiženjem kazni i pronalaskom uplatnica.

Sjednica Skupštine ŽZH prvi put održana u renoviranoj dvorani, stižu računala i elektronsko glasovanje

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • SAVJET Kazne plaćajte putem pošte ne putem banaka! Kod plaćanja najbitnije je ,, poziv na broj,, jer je to ujedno broj prekršajnog naloga. Ovaj problem nije zbog MUP-a ŽZH ili bilo kojeg MUP- a. Ovdje je problema knjiženja uplate prema REGISTRU NOVČANIH KAZNI, koji nije u nadležnosti MUP-a, što bi MINISTAR treba da zna i ovo nema veze sa smjenom generacija!!!

  • Lopovska posla kako nisu proknjižili i meni se desilo ja nakon desetak damna našao uplatnicu mi pokazao lopovim nisma je dao iz ruke dobro im dođe da neko plati više puta kad tatini sinovi mogu skupiti više tiisuća neplaćenih kazni

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.