Sjednica Skupštine ŽZH prvi put održana u renoviranoj dvorani, stižu računala i elektronsko glasovanje

Redovna 12. sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je u petak u Širokom Brijegu.

Sjednica je prvi put održana u renoviranoj dvorani Skupštine koja je poprimila moderni izgled i brojne promjene.

Po četiri zastupnika sada sjede ispred šest drugih stolova za razliku kada su prije sjedili u parovima, kao u školskim klupama. Galerija u kojoj sjede članovi Vlade je dodatno izdignuta, baš kao i stol za kojim sjedi predsjednik Skupštine, dopredsjednica i tajnica.

Galerija u kojoj sjede članovi Vlade

Jedan dio novca osigurali smo od Federalnog ministarstva prostornog uređenja i ovom prilikom im se zahvaljujem. Drugi dio smo osigurali mi kroz proračunska sredstva, a prilikom preraspodjele sredstava koja smo uspjeli uštedjeti u našem Skupštinskom proračunu – pomogla nam je i ministrica financija Blagica Leko. 

Ovo je prvi korak u renoviranju, stavljene su zidne obloge, urađen je strop kao i novi pod ispod kojeg su provučeni brojni kabeli jer smo predvidjeli da svaki zastupnik dobije svoj mikrofon i ”all in one” računalo kao i mogućnost elektronskog glasovanja, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Ivan Jelčić

U budućnosti se planiraju bazirati na strane donatore.

Imam dosta jaka obećanja da će nam proći još dva projekta koja se tiču opreme. Buduće investicije ovdje radili bi kroz strane donacije kako ne bismo puno opterećivali naš proračun. Sukladno mogućnostima, planiramo renovirati i malu dvoranu za sastanke kao i predvorje. Iskreno, želimo napredovati u svakom smislu, mišljenja je Jelčić.

Što se tiče same sjednice, na dnevnom redu se nalazilo 12 točaka.

Jedna od zanimljivijih je i Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju liste zastupnika po nacionalnoj i stranačkoj pripadnosti. Na osnovu njega, HDZ 1990 s četiri zastupnika ostat će samo na Antoniji Banožić. Preostala tri zastupnika (Zdravko Herceg, Ante Pavlović i Željko Dragičević) postali su neovisni.

Antonija Banožić

Na dnevnom redu su se našli i Zakon o prostornom uređenju te Zakon o građenju.

Riječ je o jako dva bitna zakona. Oni su temelj za donešenje nekih drugih zakona, npr. za donošenje Prostornog plana i slično. Vrlo su bitni zakoni i već dugo se pripremaju, još u prošlom sazivu su bili u javnoj raspravi i danas je stiglo vrijeme da ih usvojimo, zaključio je u izjavi za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

(www.jabuka.tv)

18 komentara

  • Šta će im računala, većina ih nikad nije radila, veze nemaju o uredskom poslovanju, računovodstvu javnim nabavama, radnim odnosima, obračunu plaće, i slično. Pola ih ne zna poslati e mail s datotekom. Tu su radi ležarine, bezbrižnosti i lake zarade. Prvi zastupnik Mandić, radno iskustvo do sada, da je negdje radio, nigdje. Zanimacija uvlačiguza tajkunima i politačarima.

  • Da li Toma i Dario misle da su pametniji kada se malo namršte. Ili ozbiljniji. Ili patriotskiji. Evo ja vam kažem. Niste.

  • Da je Vlada proteklih mandata išta ulagala u Gimnaziju ne bi do ovoga i došlo. Pola škola u županiji obnovljeno a u našu Gimnaziju ni kune. Sadašnji premijer on pojma nema i šta očekivat od njega. Njegov domet je bio SIS a i tu se nije pokazao.

  • Sačuvaj Bože komentara koji jad i tuga ,pa mentalnim žugatorima ništa ne valja,zašto vi što stalno pljujete i žugate ne osnujete stranku pa pobjedite stručnjaci,a sučim bi pobjedili kuća za vas ne bi glasovala i zato budite mirni

  • Kakav tomo, kakav miro , kakav dario i drugi bakrači, dok je Zdena bio u županiji bilo je nešto ,a ovo je tuga s juga golema..

  • Dobro neki dan netko napisa. Ovo je foto Vlada. Glavni zadatak fotkanje suvugdje i svasta. Ali da ostavljaju pustoš iza sebe, to je sigurno. Najsposobniji je ministar pravde.

  • Jurisić danas rame uz rame s hdz-om inkasirati svoju podignutu ruku a za 6 mjeseci ćemu taj isti hdz biti ovaki ili onako. Ema rupe i budže u Herceg Bosni koju hdz nije poklonio sa našim znojim.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.