Europska pjesma: Snimljena u Mostaru i predstavljena na Youtubeu

Orginalan i krajnje neobičan glazbeni uradak ‘Europe song – Europska pjesma’ konačno je ugledala svjetlo dana na Youtube kanalu Europske komisije, a djelo je brojnih glazbenika, umjetnika, običnih i posve malih ljudi, a sve pod dirigentskom palicom Richarda Medića, nekadašnjeg glasnogovornika misije OESS-a u Mostaru, s privremenom adresom u Bruxellesu, piše Večernji list BiH.

Glazba je snimljena u Mostaru a glas je ‘posudio’ uz ostale Mario Knezović iz Zostera, Ajla Slijepcević, Antonija Batinić, Jelena Milušić, dvanaestero djece iz Pavarotti centra, zatim Mujo Šantić, Vanja Radoja iz Mostar Sevdah Reuniona.

Ukupno je nastupilo 20 pjevača iz Mostara, zajedno sa šest glazbenika, zajedno s još 100 Europljana u ovome spotu koji je sniman uz lokacije u BiH i Mostaru, još u Barceloni, Brusselsu i Varšavi, a smontirano je još dosta video klipova iz cijele Europe, ali čak i iz Australije (kako bi dobili malo više sunca!).

Ovaj spot snimljen je u sklopu projekta novi europski narativ, a financiran je iz sredstava Europske komisije. Posebno su zanimljive riječi koje je ustvari inventirala malena Mily. “To je žargon u Europskoj uniji kojega svatko razumije”, kaže Richard Medić koji želi ostati u drugome planu ove glazbene priče, a čiji je motiv ponajprije vezan uz to da potakne druge kako bi snimili svoju verziju Europske pjesme.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.