SIPA u akciji “Green” pronašla 20 kilograma “skanka” i uhitila dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u utorak 25. travnja 2017. godine realizirali akciju kodnoga naziva “Green”, usmjerenu protiv neovlaštenoga prometa opojnim drogama.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH i naredbi Suda BiH, SIPA je na području Bijeljine izvršila pretres dvaju stambeno-poslovnih objekata, kao i dvaju vozila u vlasništvu osoba za koje postoje osnove sumnje da su izvršile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Dvije su osobe lišene slobode, a prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: oko 20 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “skank”, upakirane u plastične transparentne vrećice različite težine (50 komada), pet manjih boca s crnom tečnošću koja svojim izgledom asocira na “kanabis ulje”, više komada streljiva različitoga kalibra, jedno manje pakiranje praškaste materije smećkasto-žute boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, jedna PVC vrećica s preko 50 sjemenki koji izgledom asociraju na “kanabis sativu” i dva mobilna telefona s dvjema SIM karticama. Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će predane postupajućem tužitelju Tužilaštva BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.