Epilog divlje vožnje u Tomislavgradu: Mladić iz Münchena dobio tri prekršajna naloga

Službenici PU Tomislavgrad uručili su prekršajni nalog osobi J.B. rođenoj 1994. godine u Zagrebu, nastanjenoj u Münchenu, zbog obijesne vožnje u naselju Kovači.

Spomenuti je 15. rujna ove godine, oko 22:00 sata, vozeći kroz naseljeno mjesto Kovači počinio prometni prekršaj vozeći brzinom većom od 50 km/h u odnosu na dopuštenu (vozio brzinom većom od 140 km od dopuštene), a potom je snimku te vožnje objavio na društvenim mrežama.

Prekršajni nalog uručen mu je i zbog vožnje tehnički neispravnim vozilom tijekom istoga dana u Vukovarskoj ulici u Tomislavgradu kao i remećenja javnoga reda i mira – naročito drskoga ponašanja i omalovažavanja ovlaštenih službenih osoba u obavljanju službene dužnosti. O svemu je upoznat MUP HBŽ-a, piše TomislavCity.

U PU Tomislavgrad ističu da im je ovaj vozač zbog prebrze vožnje poznat od ranije te da je do sad sudjelovao u tri prometne nesreće. Također navode da posjeduje njemačku vozačku dozvolu te da na području općine Tomislavgrad ima još nekoliko mladih vozača koji se ponašaju na ovakav ili sličan način, očito nesvjesni da svojim hirovima ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Divlja vožnja: Duvnjak “letio” selom 200 km/h

Ogorčeni ovakvim ponašanjem vozača, mještani MZ Kovači ovih dana namjeravaju organizirati potpisivanje peticije. Njome će tražiti promjenu prometnog režima kroz Kovače, odnosno zabranu pretjecanja ili postavljanje radara, osobito u dijelu prometnice uz koju se nalazi Centar za odgoj i obrazovanje djece s većim poteškoćama u razvoju Nova nada.

Nedopustivo je da se u blizini ove odgojne ustanove – škole dopušta pretjecanje. U normalnome svijetu uz ovakve ustanove su znakovi upozoravanja, okomita i horizontalna signalizacija…, a kod nas prometni znak s dopuštenim pretjecanjem. Mislim da ovo ne postoji nigdje, kazao je za TomislavCity predsjednik Mjesne zajednice Kovači Ilija Jurčević.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Ovi nasi iz švabske ne samo da SE neznaju ponašat već su opasni za druge, treba stati najkraj ovoj Njemackoj kulturi koju dovode ovamo.

 • Haha a ko ce drugi nego gastarbajteri kad seljacine zarade 1000 eura pa misle da su vece i od Boga takvi su svadje od Mostara do Livna

  • Nije se mlađarija pokvarila tamo nego ovdje. Djeca Njemaca ne voze onako i ne slušaju onaj jad i čemer od glazbe. Djeca se ponašaju onako kako su ih roditelji odgojili i pokazali im primjerom. Dio oko Posušja i Tomislavgrada je poznat po divljanju u prometu. Skoro da nema vikenda da netko ne strada. Ljudi odgajajte svoju djecu da vam ih ne bi jednog dana donijeli u lijesu umjesto da u drugim tražite krivca za njihove probleme.

   • Ima tog u Njemackoj jos vise nego kod nas, jer voze skupa auto, imaju vise bogatasa, proizvode porsche i druga bjesnila, i imaju puno autoputeva gdje mogu gasat, razlika je ogromno.

   • To ti misliš da njemacka omladina ne vozi tako dodji na Jadran preko ljeta pa vidi ponasanje tih kulturnih njemaca bjezanje policiji tuce po nocnom klubovima itd nisu ti oni bas kulturni to sto u Hercegovini vlada misljenje da je njemacka kulturna i normalna država to je vec drugo gori su od Hrvata 5 puta samo sto je u njih policija stroga pa su mirni dodji u dalmaciju mjesec dana 7 ili 8 pa vidi sta su svabe ali eto stara boljka i tebe boli svi valjaju samo mi Hrvati nismo dobri

  • Cini ti se.Dodju pokvareni.Ta prokockali bi i majku da mogu ovdje. Pa se u inozemstvu čupaju iz dugova.Bogu hvala pa jos imamo di pobjec odavde

 • U minhenu covik naucijo, neodgojeno deriste neka ide u Njemacku nazat divljat, kakavi sve bolesnici tamo nemores virovat, hvala Bogu pa nije se nista vece dogodilo.

 • Nije on ništa naučio u Njemačkoj, sve mu je dato u Duvnu, a sad nezna ni jeli pošo ni jeli došo,,,
  Jad i bjeda a ohola glava

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.