Vikend uz TV: Čekaju vas kultni filmovi i potresni dokumentarci – Jabuka.tv

Vikend uz TV: Čekaju vas kultni filmovi i potresni dokumentarci

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Veza bez obveza – 22:10h NOVA TV

Priča je o lovcu na talente koja zapošljava novog urednika magazina s kojim se uskoro upušta u seksualnu vezu. Bez ikakvih obveza, na početku se čini da njihovo “partnerstvo” zbilja funkcionira, ali samo do onog trenutka kad lik kojeg u filmu portretira Justin Timberlake ne shvati da je zapravo zaljubljen u svoju novu kolegicu koja je oko bacila na drugog partnera…

Dokumentarni film

Spavanje u prirodi – 15:01h HRT2

Spavaju obješeni naglavačke, na jednoj nozi, ležeći, stojećki, pod zemljom, širom otvorenih očiju, čvrsto stisnutih šaka, plutajući na vodi ili naizmjence. U prirodi, svaka vrsta pronašla je neki način da malo odspava, a da pritom ne postane nečiji plijen.

Menoniti: Među pripadnicima najzagonetnije nacije na svijetu – 21:40h HRT3

Isprva se čini kao da je vrijeme stalo u koloniji Little Belize u Južnoj Americi. Ljudi voze zaprežna kola i govore stari njemački dijalekt plautdietsch. No čak se i ovdje pojavljuju znaci vanjskoga svijeta. Njihov nekadašnji liječnik Wilhelm nedavno je izgnan zato što je imao mobitel.

U strahu da je njihova zajednica već okaljana, neki su tradicionalni članovi, kao što su Abraham i njegova obitelj, odlučili stvoriti novu, još izoliraniju koloniju u peruanskoj prašumi, gdje mogu ostati vjerni svojoj izvornoj doktrini.

Sport

NBA: Miami Heat – Boston Celtics – 01:00h HRT2

U još jednoj utakmici finalne serije Istočne konferencije očekujemo napet dvoboj između dvije odlične ekipe.

Serije

Laži mi – 19:30h RTL2

Dr. Cal Lightman otkriva istinu proučavajući ljudska lica, tijela, glasove i govor. Lightman je svjestan da je njegova znanstvena metoda istodobno blagoslov i prokletstvo.

Svjedok je obmana svojih prijatelja i obitelji, čije se ponašanje ne razlikuje znatno od raznoraznih stranaca i kriminalaca.

Subota

Film

Charlie i tvornica čokolade – 17:55h DOMA TV

Charlie Bucket živi u trošnoj kućici izvan grada s mamom, tatom, dvije bake i dva djeda. Tata mu je slabo plaćeni izumitelj, a djedovi i bake po cijeli dan leže u jednom krevetu, jer ih više i nemaju, pokriveni dekama. Mama se brine o svima i nastoji ih prehraniti unatoč neimaštini. Charlie pomaže koliko može, a životni mu je san da jednog dana uđe u najslavniju tvornicu čokolade na svijetu, čiji je vlasnik Willy Wonka.

Jednog dana cijeli je svijet doznao da je Willy Wonka među svoje čokolade stavio pet koje se razlikuju od drugih: U njima je zlatna karta. Dijete koje nađe zlatnu kartu može doći u tvornicu čokolade, a onaj tko između petorice sretnika bude pobijedio, dobit će čudesnu nagradu.

Nakon dva neuspješna pokušaja, Charlie je izgubio svaku nadu. I baš kad više ništa nije očekivao, na ulici u snijegu vidi novčanicu, otrči u trgovinu i kupi čokoladu. Ispod omota, bila je zlatna karta. I tako se našao u slatkom raju Willyja Wonke.

Glup i gluplji – 20:05h HRT1

Lloyd Christmas zaposlen je kao vozač, a njegov prijatelj Harry Dunne vodi putujući pseći frizerski salon. Ni jednom posao ne ide najbolje, te je njihov zajednički stan toliko ruševan da ga čak ni kriminalci ne žele opljačkati.

Lloyd jednom prilikom vozi na aerodrom lijepu ali tužnu mladu ženu, u koju se istoga trena zaljubi. Prije odlaska primjećuje da je zaboravila kovčeg, te ga uzima i pokušava je stići prije polijetanja zrakoplova, ali ne uspije. Lloyd ne zna da je u kovčegu novac koji je na taj način ostavljen otmičarima kao otkupnina za njezinog supruga. Lloyd i Harry odluče sami otići u Aspen i vratiti kovčeg vlasnici.

Kako nemaju novca, odluče putovati Harryjevim automobilom koji je preuređen da izgleda kao velik pas. Istodobno su im za petama i kriminalci kojima je bio namijenjen novac.

Marsovac – 20:00h RTL

Astronaut Watney ostao je sam na nemilosrdnom planetu na kojem raspolaže tek oskudnim zalihama te se mora osloniti na svoju inventivnost, domišljatost i duh kako bi preživio i pronašao način kako na Zemlju poslati signal da je još uvijek živ.

Milijunima kilometara dalje, NASA i tim međunarodnih znanstvenika neumorno rade kako bi “Marsovca” vratili kući, dok njegovi kolege iz posade istovremeno kuju plan za odvažnu, a možda i nemoguću misiju spašavanja. Dok se priča o nevjerojatnoj hrabrosti razvija, svijet se ujedini u želji da se Watney sigurno vrati na Zemlju.

James Bond 007: Špijun koji me volio – 19:50h DOMA TV

Istovremeni nestanak britanske i ruske podmornice zaprepast će tajne obavještajne službe tih zemalja, a jedini je trag mikrofilm sa zabilježenim kretanjem britanske podmornice. Britanci u istragu šalju Jamesa Bonda, a Rusi Anyu Amasovu, poznatiju pod kodnim imenom Triple-X.

Bond i Amasova se isprva bore za posjed mikrofilma, kao i prednost u istrazi, ali vrlo skoro dobivaju naredbe o udruženju i zajedničkoj istrazi. Ispostavlja se kako je njihov pravi neprijatelj poludjeli milijunaš Karl Stromberg koji planira uništiti svijet serijom nuklearnih napada, tako da će eventualni preživjeli biti primorani živjeti u njegovome podmorskom svijetu.

Dokumentarni film

Građanin broj 4 – 20:05h HRT2

Ovo je istinita priča o najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e Edwardu Snowdenu koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana koji je provodila NSA (Nacionalna služba sigurnosti SAD-a). Priča započinje anonimnim mailom i nastavlja se odlaskom u Hong Kong na sastanke s čovjekom koji je u rekordnom roku postao svjetski poznat.

Nedjelja

Film

Transporter – 20:00h RTL

Bivši vojnik Frank Martin živi sam u Francuskoj, gdje vodi privatan biznis kao transporter, unajmljeni kriminalac čija je specijalnost prenositi pakete i putnike, bez postavljanja ikakvih pitanja.

Radeći isključivo po pravilima i nikada ih ne kršeći, Martin je došao na glas kao najpouzdaniji čovjek za takav posao pa ga unajmi i američki kriminalac poznat kao Wall Street, koji u ogromnoj torbi preko granice šalje Kineskinju Lai.

Međutim, uslijed nekoliko neočekivanih okolnosti, Frank saznaje što ili, bolje rečeno, koga vozi te se ubrzo nađe u poziciji Laina zaštitnika, glave u opasnosti od Wall Streetovih plaćenika.

Gospodar prstenova: Prstenova družina – 19:55h DOMA TV

U davna je vremena zli čarobnjak Sauron stvorio svemoćni prsten kojim je ovladao svim ostalim prstenima moći u mitskom Međuzemlju. Međutim, stanovnici Međuzemalja suprotstavili su se Sauronu i nakon čarobnjakovog poraza njegov je prsten nestao.

Godinama kasnije dobri čarobnjak Gandalf otkrije da se prsten nalazi u rukama hobita Bilba Bagginsa, stanovnika slikovitog Shirea. Znajući kakvu strahovitu moć posjeduje, Gandalf prisili Bilba da se odrekne zlosretnog prstena i preda ga svom nećaku Frodu…

Oceanovih 8 – 20:15h NOVA TV

Sandra Bullock glumi Debbie Ocean, otuđenu sestru Clooneyevog lika Dannyja Oceana iz kultnog filma Oceanovih 11, koja će pokušati provesti gotovo nemoguću pljačku u New Yorku, na zvjezdanom godišnjem balu Met Gala. Njezin prvi zadatak je okupiti savršenu ekipu profesionalnih lopova. Plan već ima, samo ga treba provesti.

Čovjek od čelika – 22:20h NOVA TV

Clark Kent, mladi novinar, prisiljen je suočiti se sa svojim vanzemaljskim podrijetlom kada General Zod, jedan od posljednjih pripadnika Kentovog naroda, izvrši invaziju na Zemlju. Kako bi zaštitio čovječanstvo i svoj novi dom, mladi junak odluči prihvatiti sudbinu i postaje Superman – čovjek od čelika.

Sport

Marseille – Lille – 21:00h ArenaSport3

Nakon velike pobjede protiv PSG-a, Marseille ide po nova tri boda.

Dokumentarni film
Južna Afrika – Zemlja svih ekstrema – 21:01h HRT1

Učinak na slabo obrazovanu bjelačku radničku klasu bio je katastrofalan. Pojavilo se osamdesetak sirotinjskih četvrti koje izgledaju baš kao crnačka prigradska naselja, ali čine ih isključivo bjelačke zajednice. Upoznajemo rasističke političke stranke koje potiču mržnju.

Stranka EFF zagovara prisilan povrat zemlje, a njezin vođa Julius Malema sad je najpopularniji političar u zemlji. Tijekom 2017. ubijeno je 72 bjelačkih farmera, u većini slučajeva na okrutan način.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.