Porezna uprava FBiH u danu otkrila 72 neprijavljena radnika i zapečatila 44 objekta

Porezna uprava FBiH u četvrtak je izvršila 266 inspekcijskih kontrola na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili 72 neprijavljena radnika, 70 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 17 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 21 objekt koji je radio bez dozvole za rad nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 44 objekata i u 141 inspekcijskom nadzoru podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 276.400 KM.

U tijeku inspekcijskih nadzora na području Županije Sarajevo u dva slučaja Porezna uprava Federacija BiH je tražila asistenciju pripadnika MUP-a ZS, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Unistite malu i srednju ekonomiju…uuuniiistii…pravi bjedu i sirotinju…ostavite velike da budu jos veci…mamu vam jeb.. Covicu Kraljevicu..svima vam se sjeme zatrlo…do 9 koljena… samo nicu objekti vrjedni miliona i miliona maraka….stoko sitnog zuba..niko nikom nece noz u ledja ko svoj svome i nepetljate da vam muslimani zele zlo koliko ste izdali i ponizili svoj narod…

  • Sreca pa ce mi sudit u Sarajevu zbog Covica….jos jedan zalogaj da progutam i nema te……lopove zalis se kako imas pritisak od Izedbegovica….pored tebe Milanovic dize glas za hrvate u bih… Koja si ti bjedna mrva od covjeka… bjedo folirantska…jebs covjeka kojeg cuvaju 10 torica…. bezmudi olosu izdajico hrvata….

  • Koje budaletine cilj je samo zapečetit Radnju. Šta rješava pečećenje, jedino onima
    koji su to učinili skupljaju bodove.. Dugoročno svak gubi u tome.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.