Englezi uvode novo pravilo koje bi zauvijek moglo promijeniti nogomet

Svjedočimo brojnim promjenama nogometnih pravila posljednjih godina, a VAR je svakako najznačajnije, no u Engelskoj sada spremaju nešto potpuno novo. Mišljenja su podijeljena, jedan dio javnosti se zgraža, dok drugi smatra da je potez vrijedan svake hvale i da pod hitno treba uvesti novo pravilo.

O čemu se radi? Naime, kako bi se spriječio napad igrača na suce, Englezi uvode pravilo prema kojem će svako negodovanje na sučeve odluke ili bilo kakav verbalni napad na službena lica biti kažnjiv s deset minuta, piše Sportsport.ba.

Dakle, ukoliko igrač nešto dobaci sucu, a njegov potez nije za crveni karton, onda će morati na desetminutno hlađenje nakon čega bi se ponovno vratio u igru.

To pravilo malo podsjeća na hokejaško ili rukometno, a Englezi ga namjeravaju postepeno uvoditi. Prvo će naredne sezone biti testirano u nekim nižim ligama, a plan je da u dogledno vrijeme bude primijenjeno i u Premier ligi.

Ovo su već probali u susretima mlađih kategorija i ispostavilo se kao dobar potez, barem tako tvrdi šef organizacije sudaca u Engleskoj Mike Riley.

Može se reći da je čak 38 posto manje svađa sa sucima nego uobičajeno. To je jako korisna stvar, nitko ne želi izaći iz igre na deset minuta, tako da će svi igrači morati pripaziti na jezik i na ponašanje, a suci će biti još zaštićenije, kazao je Riley.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Ako mafija hoće da uvede prave promjene neka ukine zaleđe i uvede kazneni udarac nakon nekog broja/recimo 8,9,10/ kornera-za razbijanje bunker ekipa.Ako bi se uvelo ograničeno izbacivanje sjevernjaci bi uvijek bili prvaci jer bi južnjacima uvijek nedostajala 2,3 igrača.*Pametan* sudac svojim odlukama lako isprovocira temperametnog igrača

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.