Papa Franjo: “Mladi, ne dajte se ušutkati!”

Cvjetnica, nedjelja Muke Gospodnje, uvod je u Veliki tjedan. Na Trgu sv. Petra u Vatikanu papa Franjo predvodio je euharistijsko slavlje pred mnoštvom vjernika.

Pozvao je mlade u cijelom svijetu da se ne daju ušutkati, dan nakon masovnih prosvjeda mladih protiv vatrenoga oružja u Sjedinjenim Državama.

Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna, istaknuo je Papa. Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se. Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni, nego prizemne, bijedne i otužne maštarije, istaknuo je papa Franjo, prenosi Hrt.hr.

Jorge Bergoglio podsjetio je na Isusove riječi o učenicima koje su nazvali prebučnima i prerevnima: “Ako oni zašute, kamenje će progovoriti”.

Dragi mladi, odluka je na vama, istaknuo je Papa. Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego što kamenje progovori, zaključio je papa Franjo.

Danas je Cvjetnica: Što znate o tom blagdanu?

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.