Elektroprivreda HZHB ulaže više od 1,3 milijuna KM u Čitluk

JP Elektroprivreda HZHB u 2018. godini planira investirati 656.700 KM za realizaciju 12 projekata na području Općine Čitluk, a ulaganjem dodatnih sredstava iznos bi u budućem razdoblju mogao premašiti 1,3 milijuna KM.

Ilija Bakalar, izvršni direktor za distribuciju električne energije u JP Elektroprivreda HZHB posjetio je u srijedu Općinu Čitluk, gdje je održan radni sastanak. Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Ilija Bakalar na sastanku su razgovarali o distribucijskim objektima na području općine Čitluk, kao i o projektima koji su realizirani, ali i o projektima čija je realizacija planirana, imajući za cilj sigurniju i kvalitetniju opskrbu električnom energijom krajnjih korisnika.

Nastavljajući rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih kapaciteta, JP Elektroprivreda HZHB na području poslovnice Elektro Čitluk planirala je u 2018. godini investirati 656.700,00 KM iz kreditnih sredstava EIB-a.

Ovaj novčani iznos osiguran je za realizaciju dvanaest projekata na području općine Čitluk, koji su kroz ulaganja u niskonaponsku mrežu i ostala ulaganja u distribucijske objekte već uglavnom realizirani. No, na održanom sastanku moglo se čuti da su u planovima poslovanja JP Elektroprivreda i ulaganja dodatnih sredstava iz ovog izvora financiranja, tako da će u budućem razdoblju investicije financirane sredstvima iz kredita Europske investicijske banke na području općine Čitluk premašiti 1,3 milijuna KM.

Pored ovih projekata, Ilija Bakalar na sastanku je istaknuo i planirane investicije za 2018. godinu u petnaestak projekata na području općine Čitluk, čiju će realizaciju ovo javno poduzeće financirati iz vlastitih sredstava.

Za ove projekte uskoro je planirano raspisivanje natječaja, a ukupna investicijska vrijednost procjenjuje im se na više od milijun konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.