Džaferović: Teret migrantske krize treba rasporediti na cijeli teritorij BiH, Dodik je protiv toga | Jabuka.tv

Džaferović: Teret migrantske krize treba rasporediti na cijeli teritorij BiH, Dodik je protiv toga

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, kazao je danas da bi eventualna upotreba oružanih snaga na zaštiti granica Bosne i Hercegovine bila ispomoć Graničnoj policiji.

On je rekao da je na danas održanoj Hitnoj sjednici Predsjedništva predložio da se teret migrantske krize ravnomjerno rasporedi na teritorij cijele države.

Gospodin Dodik je predložio zaključak kojim je traženo da se od entitetskih struktura i Granične policije kooridiniraju aktivnosti u zaštiti granice. Ja to nisam podržao zbog određenih formulacija. Nadam se da ćemo do iduće sjednice naći neko rješenje. Moji stavovi kada su u pitanju migrantska kriza: BiH mora putem državnih agencija zaštititi granicu od ilegalnih ulazaka migranata. Drugo, teret se mora rasporediti na cijelu BiH. Nije u redu da teret podnose dvije ili tri županije s posebnim naglaskom na Unsko-sansku županiju. Predložio sam da se migranti rasporede po cijeloj BiH, ali gospodin Dodik je rekao da je protiv. Treće, prema migrantima se moramo podnositi humano i četvrto, migranti moraju poštovati zakone Bosne i Hercegovine, rekao je on, prenosi N1. 

Na pitanje bi li eventualni angažman Oružanih snaga na zaštiti granica bio zakonit, Džaferović je rekao da je prijedlog bio u skladu sa zakonom.

Angažman Oružanih snaga, gospodin Komšić je ponudio odluku koja je u skladu sa zakonima. To bi bila pomoć Graničnoj policiji. GP BiH je jedina nadležna za granice Bosne i Hercegovine. Upotreba Oružanih snaga kao pomoć ne bi bila protiv zakona, naglasio je Džaferović.

Dodik: Neprihvatljivo mi je da se vojska raspoređuje na granici sa Srbijom i Crnom Gorom

(www.jabuka.tv)


5 komentara

    • Mujo hoce da dodika slomi na nacin da im natovari izbjeglice islamizira republiku srbsku i onda misli jado da je sve u redu. Kad se ovi razmnoze nema bih muslimanima suzivota samo sluge mogu da budu kao i kod turskog zuluma. Pa pogledajte sta ovi svakodnevno rade. Gdje god dojdu zele napravit prciju onakvu iz kakve su pobjegli. Ova se bagra ne prilagodjava jer su nasilni i neprilagodivi.

  • Ove izbjeglice su izmanipulirani kao i mi sami ,političari uzmu pare a nisu svjesni da će im djeca plalati radi toga

  • Vratit ih u Tursku odakle su i pošli i rješen problem.Ovako, njemačka smlatura teret i teror tih anti europskih grupacija sklonih kriminalu i Isilu ostavlja na najjjadnijim i najsiromašnijim državavama , bolje reći, državicama.Ako je i od liberalne, multi kulti sluđene i transeksualne Njemačke koja tone u propast svakim danom -preveć je i previše je i stoga će i švabija kao i cjela europa biti kažnjeni zbog odmaka od svojih kršćanskih korjena i negiranja Onoga kojemu mogu zahvaliti svoje blagostanje..

  • Vratite ih u Avganiustan jer su sve mladi i vojno sposobni momci koji ne znaju sta će od sebe a nemojte slati momke iz vojarne u Čapljini u Afganistan da se bore umjesto ovih što ne žele da branesvoj dom i domovinu pi bježe u EU a VI ih primate i skrbite o njima.
    A oni nisu migranti već vojno sposobni ljudi u bijegu od vojne obveze.

Komentiraj: