Dodik: Neprihvatljivo mi je da se vojska raspoređuje na granici sa Srbijom i Crnom Gorom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas nakon Hitne sjednice da je sjednica završena bez donošenja “bilo koje odluke”. Zahtjevi su išli da se vojska rasporedi na granici prema Srbiji i Crnoj Gori, ja sam to odbio, poručio je Dodik.

To nije nadležnost Vojske. Ja ne mogu prihvatiti da se vojska raspoređuje prema granici ka Srbiji i Crnoj Gori. Odbijena je i odluka za raspoređivanje Frontexa što znači da bi granica prema Hrvatskoj bila još tvrđa. Jedna mazohistička odluka jer bi samo povećala probleme krize. Imamo neefikasano i sterilno Vijeće ministara. U skladu s Poslovnikom nije podržan zaključak i to ostaje za sljedeću sjednicu, ispričao je predsjedavajući Predsjedništva.

Potom je dodao da je odbio zaključak o raspoređivanju centara za smještaj migranata po cijeloj BiH.

Preglasan sam u pogledu Frontexa i procudura govori da će se to vratiti na redovne sjednice. Bilo je još zaključaka, jedan je predložio gospodin Džaferović koji je predložio da se donese zaključak koji podrazumijeva da se centri za smještaj migranata rasporede po cijeloj Bosni i Hercegovini. Na prostoru Republike Srpske neće se praviti migrantski centri jer Republika Srpska ne treba biti kolateralna priča u tom pogledu, podvukao je Dodik, prenosi N1.

Dodao je da je problem s migrantima ”serviran” nižim razinama vlasti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.