Džaferović poznaje neku drugu povijest: “Armija RBiH je branila Hrvatsku”

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je u četvrtak kako su i pripadnici tzv. Armije BiH “zaslužni za obranu Hrvatske od srpske agresije”.

Pojasnio je to tvrdnjom da bi brojni drugi gradovi u Hrvatskoj doživjeli sudbinu Vukovara da nije bilo Petog korpusa koji je braneći bihaćko područje za sebe vezao brojne srpske postrojbe.

Nikada se ne smije zaboraviti da je Peti korpus tri i pol godine braneći Krajinu zadržavao i zaustavljao velikosrpsku armadu koja bi da nije bilo Petog korpusa svoje snage usmjerila na nastavak osvajanja u Hrvatskoj. Da nije bilo Petog korpusa i drugim gradovima u Hrvatskoj bi prijetila sudbina Vukovara, izjavio je Džaferović u gradiću Bužimu gdje je sudjelovao u obilježavanju obljetnice osnutka jedne od postrojbi koje su djelovale u sastavu Petog korpusa Armije BiH.

Džaferović je ustvrdio da je za obranu Hrvatske bila od velikog značaja odluka Predsjedništva bivše SRBiH da na ratišta u Hrvatskoj na strani JNA ne idu mladići iz Bosne i Hercegovine.

Treba postaviti i pitanje što bi značilo i kako bi se stvari odvijale da tadašnje hrvatsko vodstvo s Miloševićevim režimom nije dogovorilo podjelu BiH, što je izraslo u udruženi zločinački pothvat koji je kao takav presuđen od Haaškog tribunala. Naši susjedi to uvijek moraju imati na umu, kazao je Džaferović.

Dodao je da žaloste teze “s druge strane kako su nas tobože oni oslobađali” zanemarujući pri tome potpuno ulogu Petog korpusa i Armije RBiH.

To nije ništa drugo nego pokušaj prekrajanja povijesnih činjenica. Pozivam ih da to ne rade. Jer, ako smo imali mudrosti da u tim teškim vremenima zajedno oslobađamo naše zemlje, ne postoji nijedan razlog da se danas sporimo oko vrlo jasnih i lako dokazivih činjenica. Inače, ovo danas ne bih ni spomenuo da nedavno iz Hrvatske ponovo nisu stigle potvore na račun BiH, Bošnjaka i pokušaji revizije povijesne istine, izjavio je bošnjački član Predsjedništva BiH.

(Hina)


27 komentara

 • Tipična njihova priča i tako sve rade, sada će to narednih par godina ponavljati kao papagaji i to će im postati normalna činjenica… Nakon 20 i kusur godina sjetit se izvaliti ovakvu glupost, halo… Budi sretan i zahvalan što si živ uopće majmune i ti i velika većina tvog “naroda”…

 • Dasta,dašta. I sad branite nas Hrvate u BiH u našim pravima kao konstutivnog naroda i branite i Hrvatsku gurajuć im migrante na granicu.

  • Najlakše je bit anoniman i pisati gluposti vi škutorčine nema te prava glasa ni vi ni četnici(i da vam kažem da niste nas vi spasili nego Bog ,jedini)mi ne pripadamo Saudijskoj Arabiji, nego pripadamo Bosni i Bošnjačkom Narodu ako vam se u Bosni ne sviđa hajmo kupit prnje pravac za Hrvatsku !

 • Hvala ti Dzafirovicu, hvala i Armiji BiH sto pobi i protjera hrvate katolike gdje god se nisu organizirali. Ali na zalost ovi ponavljaju lazi 25 god a nasi 25 god cute, mule i ne smiju istinu da govore zbog svojih lopovluka i korumpiranosti. I sada laz postaje istina a istine prave nema nigdje. Bosnjaci imaju medije, portale, tiskovine i sve ide sinhronizovano. Dzafirovic koji je prekrivao zlocine Armije i mudzahedina nam drzi predavanje… A nasi vode, prestavnici cute , mule. Pa tko pobi i protjera hrvate iz Federacije, mozda sami sebe. Tko iza rata ubi Leutara, povratnike hrvatske po NTravniku, Konjicu, Vitezu, Kaknju. Tko ubi Gen. Santica. Zasto ubistvo Leutara, Ugljena, Delalica nije razrijeseno, otkriveno. Zasto su kljucni dokazi kod svih ovih teroristickih i politickih ubistava sklonjeni, unisteni. Potpis isti a svi cute. Nase vode politicke se zabavili o sebi gledaju sto ce jos ukrasti i zataskati sve ovo do sada sto su pokrali. Zato cute jer ih ovi iz Aida, Ose imaju u saci. Zato nama Bakir, Dzafirovic i zlatni ljiljan Komsic kroje politiku i drze nesuvisna predavanja…

  • Zločinačka SDA na čelu s najvećim zločincem (B)alijom I(z)metbegovićem i prljavim AID-om koji je inspiraciju za svoje zločine našao u UDBI i onome što je radio Adolf Hitler. Mrš stoko prilivodaška!

 • Ja bih opet pitao i hrv. clana presjednistva Zeljka Komdica sto misli o ovome i osobnog cuvara Alije Izetbegovica Miju Kresica. Ipak oni najbolje znaju sto se desavalo…

 • Kad ce vise izumrijet ove generacije da prestanemo srat o ratu sa sve tri strane. Ko je kome pomogao/odmogao, koga smijem pozdraviti, ko je moj/nnjihov. Dosta vas vise, napravite instagram i slikajte guzice, lakse se podnosi nego ovo sranje iz dana u dan.. rat srbi muslimani ustase cetnici fasiti x

 • Istina, armija bih je tada bila po svim gradovima hrvatske.uspješno su mahali rukama i branili hr od komaraca.šta će ljudi to je bio njihov domet .hvala im.

 • Kojem Bošnjačkom narodu -izmišljena nacijo. Bili ste Hrvati i Srbi islamske vjeroispovjesti pa neopredjeljeni pa jugosloveni pa muslimani a sad bi malo bili Bošnjaci brzo ćete bit nacija marsovaca kako ste počeli . Vi ste branili Hrv ali u ku.cu tko vam je dao oružje tko vam je oslobodio zapadnu bosnu tko je oslobodio Mostar . Poklopite se ušima i molite boga i zahvalite mu se što vam je dao Hrvate i Hrvatsku za susjede inače vas sad nebi bilo . Čitava bi bosna bila ko srebrenica majmune jedan.

 • Uzalud 1187 muslimana poginulo za RH i ima samo spomenik u Zagrebu napusite se svi i jednu i drugi i trecu Za dom spremni

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.