Dvjesto radnika Aluminija pristalo na sistematizaciju rada, kreće isplata otpremnina – Jabuka.tv

Dvjesto radnika Aluminija pristalo na sistematizaciju rada, kreće isplata otpremnina

Oko 200, sad već bivših radnika Aluminija okupilo se utorak ispred Upravne zgrade ove kompanije, prosvjedući jer nema konkretnih informacija kada će dobiti svoje otpremnine odnosno kada će se do riješiti njihov status.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u ponedjeljak kako su sredstava za isplatu otpremnina radnicima koji su službeno proglašeni tehnološkim viškom osigurana i da će se ona početi isplaćivati uskoro.

Iako je ujutro izgledalo poprilično neizvjesno hoće li se ta najava usitinu i ostvariti, nakon sastanka Upravnog odbora Aluminija i predstavnika Nezavisnog sindikata Aluminija radnicima su predstavljeni uvjeti pod kojima bi se proglasila sistematizacija rada i da se one radnike koji se više ne vide u Aluminiju proglasi tehnološkim viškom.

Radnici su jasno rekli što je za njih prihvatljivo, a što ne te su odlučili prihvatiti dogovor i potpisati pojedinačne sporazume o prekidu radnog odnosa i isplati otpremnina.

Tijekom dana dobit će pismeno jamstvo od strane Uprave da će im biti isplaćene otpremnine i plaća za osmi mjesec pod dogovorenim uvjetima, zaključno s prestankom radnog odnosa na 31. kolovoza 2019.

Odlučili smo pristati na ponuđene uvjete i nas ovdje oko 200 potpisali smo sporazum o sistematizciji rada, a idućih dana priključit će se i ostali radnici koji se više ne vide u Aluminiju. Kako stvari sada stoje, dobili smo jamstva od strane uprave da isplata otpremnina kreće uskoro i nadamo se da će se svi držati postignutog dogovora te da će svim radnicima biti isplaćeno ono što im pripada, kazao je jedan od dugogodišnjih djelatnika Aluminija za portal Jabuka.tv.

Danas se oko 200 radnika okupilo ispred Aluminija, ali nakon što je postignut dogovor oko isplate otpremnina zadovoljni će se vratiti kući

Neko vrijeme se nagađa i o mogućem ponovnom pokretanju dijela proizvodnje početkom rujna, ali to tek ostaje za vidjeti s kojim radnicima i u kolikom kapacitetu. Za sada je sigurno da nekoliko stotina radnika Aluminija napušta uz adekvatne otpremnine, dio njih će zatražiti prijevremenu mirovinu, a dio njih će pokušati potražiti novi posao.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Kako oh Dragan munta. Svugdje ima svoje ljude i radi tocno onako kako njemu pase. Podjeli ih u skupine, grupe, jednim daj, drugim pbecaj, trece prevari, svoje prebaci u druge firme koje stranka kontrolira i stvar gogova. Aliminij unisten, radnici pravi nasamareni, prevareni, uhljebi i lopovi dobro prosli. Nista nisu radili, krali i sada otpremnine ,, masala, gdje to jos ima. A tko pokrade Aluminij, tko napravi dug, gdje je lova, gdje se izvuce repromaterijal, sirovina. Gdje su optuznice, gdje du lopovi.. To je nasa drzava, to je ta vlast… Sve odradeno tko u filmu Kum 1 i Kum – 2…

 • Gospodo djelatnici pita li se itko od vas šta je sa uplatom za mirovine,jer ne zaboravite da vam nedostaje 22 mjeseca,Sve to pomalo miriše na prevaru,dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji a vjerovat ovoj Upravi i ovom NO i dobročinitelju i HDZ u ovom trenutku je katastrofa…..

 • ma samo treba ostati smiren kako je dobročinitelj rekao. Smisrenost je najbitnija da nebi netko prozvao HDZ što su upropastili, pokrali i raskućili Aluminij. Samo vi i dalje ostanite smireni dok vam Dragan koje posljednje čavle u sanduke.

  • On ih zaposlio , on im ga zabio
   Jebote, još i otpremnine imate
   Koji racku od regije
   Neradnici štrajkaju jer nemaju posla kojeg pola nije ni radilo
   Ima li itko od vas da nema stambeno pitanje riješeno ili bez nekretnine na moru
   Fuuujjjj
   Jeli otpremnina 3 plaće?

 • Pokretanje proizvodnje 1rujna- nula bodova,kupio Dragan masu koja je bila spremna na proteste.
  Sad vas proglasava viskom,isplata otpremnine i aj kuci
  Da je naszavljeno s prosvjedima i takvim mjerama nasli bi rjesenje o nastavku proizvodnjee do sada,a ovako ide sve po planu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.