Dvije bronce za HPK Široki na Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Hrvatski plesni klub Široki sudjelovalo je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj (Berlin) prošlog vikenda koje se održalo u Tropical Islandsu kod Berlina. Na prvenstvu je sudjelovalo 18 država i preko 4.000 natjecatelja.

Široki se okitio brončanom medaljom u disciplini juniori group stunt i juniori partner stunt. Prvenstvo je pratio velik broj svjetskih medija i dok se u nekoliko zemalja prenosilo na televiziji, u našoj zemlji moguće je bilo gledanje uživo preko interneta. Za sport za koji traju pregovori oko ulaska na Olimpijske igre ovo je odlična reklama Bosni i Hercegovini.

Kadeti Širokog Brijega osvojili su četvrto mjesto, a group stunt kadeti sedmo mjesto. Što se tiče solo disciplina dečki Nikola Čolak osvojio je 11. mjesto, a Paul Filip Palac 15. mjesto, cure Antonija Kožul 12. mjesto, te Marija Širić 19. mjesto.

Iz zdravstvenih razloga otkazan je seniorski nastup. Moramo naglasiti i to da je UCA kamp najjači svjetski cheerleading kamp izrazio želju da posjeti Široki Brijeg u skorije vrijeme.

U Širokom Brijegu su zadovoljni rezultatima te se okreću pripremama za državno prvenstvo koje se 20. ožujka 2016. godine održava u Grudama pod pokroviteljstvom Općine Grude.

Upisi u klubu traju do 30. sijećnja 2016. godine do kada traju prijave sportaša savezu. Najbolje ekipe u Grudama plasirati će se na Europsko prvenstvo koje se 2016. godine održava u Beču, Austrija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.