“Duran”: U Mostaru svjetska premijera filma o stvarnosti bh. društva

Mostar film festival u nedjelju 2. prosinca u 18:00 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” prikazuje svjetsku premijeru dugometražnoga igranog filma “Duran” redatelja Faruka Sokolovića.

Cijena ulaznice je 5 KM.

“Duran” je priča o stvarnosti bosanskohercegovačkog društva, o zaboravljenim radnicima i seljacima, o napuštenim generacijama koje u pedesetim godinama ostaju bez posla, o snovima, ljubavi i prijateljstvu, zločinu i kazni…

Zasnovan je na istinitoj priči koju igraju istiniti akteri i fikciji vrlo bliskoj stvarnosti. Ovako ispričana priča predstavlja hommage crnom valu jugoslovenskog filma.

Ovo je treći igrani film realiziran u neovisnoj produkciji “Mebius Filma” iz Sarajeva.

Autor iza sebe ima brojne igrane TV projekte: Provincija u pozadini (1984.), Inat (1988.), da bi ’90-ih počeo prvi u BiH snimati igrane filmove u neovisnoj produkciji Majstori mraka (1990.), Tunel (1999.) i Mliječni put (2000.). Autor je i producent prvih igranih TV serijala: Sarajevske priče (1990.), nakon rata (Viza za budućnost, Crna hronika, Pečat).

Posljednjih godina u kinima smo imali priliku gledati angažirane televizijske dokumentarne filmove “Novi život”, “Nema ali”, “Makedonac”, u kojima je redatelj možda najavio filmsku priču koju će publika imati priliku pogledati na Mostar film festivalu, priopćili su organizatori.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.