Drogiran je bacao i ubadao: Hrvoju Kneževiću 30 godina zbog brutalnog ubojstva djevojke

Na 30 godina zatvora na Županijskom sudu u Zadru osuđen je jučer Hrvoje Domobran Knežević, 23-godišnji mladić koji je u noći sa 26. na 27. prosinca 2015. godine, u obiteljskoj kući u Modriču, na brutalan način usmrtio 21-godišnju Josipu Božić, djevojku s kojom je živio u izvanbračnoj zajednici.

“Sporna je u ovom slučaju bila kvalifikacija kaznenog djela, odnosno je li riječ o teškom ubojstvu. Ovo vijeće je jednoglasno donijelo odluku i zaključilo da jest, jer je žrtva trpjela veliku patnju zbog načina izvršenja kaznenog djela”, u obrazloženju presude kazao je predsjednik Sudskog vijeća Hrvoje Visković dodavši kako je nesporno da je Knežević u vrijeme izvršenja kaznenog djela bio u stanju bitno smanjene ubrojivosti u koje se, međutim, sam doveo konzumacijom opojnih droga, konkretno amfetamina – “speeda”.

Ranije osuđivan

Dakle, nije u pitanju bila neka duševna bol da bi se smanjena ubrojivost uzela kao olakotna okolnost i ublažila kazna, pojasnio je sudac Visković i dodao kako je Sudsko vijeće Kneževiću pri odmjeravanju kazne kao olakotnu okolnost uzelo njegovu mladu životnu dob, no na strani otegotnih okolnosti našli su mu i raniju osuđivanost zbog imovinskih delikata.

Teško ubojstvo s namjerom

“Optuženiku se u izdržavanje izrečene kazne ubraja vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 27. prosinca 2015. godine. Istražni zatvor mu se ujedno i produljuje do pravomoćnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne, a u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude nalaže mu se i da plati troškove sudskog postupka u visini od 42.497 kuna, paušalni trošak od tri tisuće kuna te troškove odvjetničkih usluga odvjetniku koji ga je zastupao po službenoj dužnosti, sve pod prijetnjom ovrhe”, presudio je Visković koji je Kneževića proglasio krivim za teško ubojstvo s direktnom namjerom upravo na način kako mu je to zadarsko Županijsko državno odvjetništvo optužnicom od 25. veljače 2016. godine stavljalo na teret, prenosi Zadarski list.

U optužnici je navedeno kako se Knežević kobne noći, nakon konzumacije opojne droge, prvo žestoko posvađao s djevojkom, a potom da je i fizički nasrnuo na nju. Bacao ju je uokolo te joj uporabom kuhinjskih noževa i šila zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu. Najviše ozljeda zadao joj je u predjelu vrata i glave, među kojima i ubodnu ranu na lijevoj strani vrata, pri čemu je došlo do razdora velike krvne arterije, iskrvarenja i smrti.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • bit će za par godina ko i onom manijaku Paravinji. Vrhovni sud Hrvatske u kojima ima desetine bivših udbaša i komunjara još iz vrimena Jugoslavije, jednostavno će mu kaznu pripolovit i onda još trećinu otkinut za dobro vladanje i eto ga na slobodi za 7-8 godina.Hebeš državu u kojoj i dvadeset godina nakon rate komunjare drmaju sudstvom i pravosuđem. Dobro su rekli oni iz Uskoka hrvatskog prije par godina za pojedine suce koji kotiraju vrlo visoko. Oni su ugroza i prijetnja nacionalnoj sigurnosti i čimbenik nepravde u Republici Hrvatskoj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.