Dozvola za proizvodnju struje u Prozoru, Široki Brijeg i Čitluk idu u javnu raspravu

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK jučer je održala 3. redovitu sjednicu u 2016. godini na kojoj je doneseno rješenje kojim se izdaje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva „ECCO-CRIMA“ d.o.o. Prozor.

Dozvola se izdaje na razdoblje valjanosti 10 godina. Postupajući po zahtjevu imatelja dozvole doneseno je Rješenje o oduzimanju dozvole za rad – licence za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole Repower Adria d.o.o. iz Sarajeva.

Odlučeno je i kako će se u postupak opće rasprave uputiti Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva HIDROELEKTRANA BUK d.o.o. Široki Brijeg, a rasprava o nacrtu dozvole održat će se 9.3.2016. godine u prostorijama Vijećnice za sastanke Grada Široki Brijeg.

Osim toga, u postupak javnih rasprava upućeni su i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva ŠAKOTA d.o.o. iz Čitluka i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva OD „VRTOVI HEĆO“ Hadžići, vlasnik Zaim Hećo.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a, a zainteresirana javnost pozvana je da se detaljnije informira o mogućnostima sudjelovanja u postupcima općih rasprava preko web stranice ili u dnevnim novinama.

Na kraju donesena je i Odluka o usvajanju Godišnjeg završnog obračuna FERK-a za 2015. godinu.

(www.jabuka.tv)7 komentara

  • Treba zabranit rad privatnoj hidroelektrani Buk. Nadam se da Luli neće uspjet podmazat sve mjerodavne i dozvolodavne. Pa svak bi moga napravit hidroelektranu sebi ispred kuće, ovo nema ni na divljem zapadu!

  • Ovom međedu što je vlasnik elektrane u Buku treba zabraniti da manipulira s vodom ljeti i svrće je iz rijeke u kanal po svojoj volji. To mu netko prešutno odobrava, a on za vrijeme suše ostavlja korito rijeke prazno. Sve smrdi, a riba i drugi životinjski svijet ugibaju.

  • Jao međeda ove dvojice sto pisu,treba njima izgasit struju kuci pa da vidimo kako zive bez struje a i ko njima brani da prave hidroelektrane ispred kuce! Ma sta ce glupsoni!

  • vlasniku BUKA po mom misljenju treba dati dozvolu jer to je JEDAN VELIKI RADNIK čovjek kji se bori da živi od svog rada a ne kao ovi PARAZITI žive na DRŽAVNOJ SISI i njima smeta svak tko se nešta trudi da od svoga rada živi jer bi htjeli da se od njih moli da im nešta dodijeli

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.