Veliki test za šampionske ambicije Zrinjskog, pod Bijeli brijeg stiže prvak

Nogometaši Zrinjskog imat će ‘vatreni’ početak, odnosno nastavak sezone. Nogometaše Vinka Marinovića u nastavku prvenstva redom će testirati njegovi glavni konkurenti za naslov, Sarajevo i Široki Brijeg.

Međutim, ovo 19. kolo bit će posebno značajno i za Zrinjski, ali i za sve one koji se namjeravaju domoći titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Naime, vodeća Sloboda gostovat će kod nepredvidivog i pojačanog Borca, Široki će na noge Željezničaru, a Zrinjski dočekuje Sarajevo. Treba očekivati da će se stanje na ljestvici umnogome promijeniti.

‘Fokusirani smo samo na svoju utakmicu, ali naravno da imamo svoje želje za ishode drugih utakmica. Ako se oni poklope sa našim željama, odlično, ali 12 je kola do kraja i uvjeren sam da će borba biti do samog kraja’, kazao je pred derbi sa Sarajevom trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Plemići su furiozno završili prvi dio prvenstva, s tri glatke pobjede i gol razlikom 12:1, a sada namjeravaju nastaviti gdje su tada stali.

‘Pred kraj prvenstva smo dosta dobro igrali i poboljšali smo napadački dio gdje smo imali ispočetka određenih problema. Djelovali smo dosta dobro, a djelovali smo i sve bolje u ovim pripremnim utakmicama. Uvijek treba malo vremena da se sve posloži, ali moja je želja da budemo čvrsti u obrani, a što ubojitiji prema naprijed’, dodao je Marinović.

Pod Bijeli brijeg dolazi Sarajevo koje je zadnja momčad koja je Zrinjski pobijedila u gostima. No, u ovoj pauzi aktualni prvak poprilično je ispremiješao redove.

‘Dosta je novih igrača, dosta je onih koje uopće ne poznajem. I dalje je to momčad s puno kvalitetnih pojedinaca, ali ako budemo pravi pobjeda ne bi smjela doći u pitanje’, kazao je bivši igrač Sarajeva, danas jedan od najubojitijih igrača Zrinjskog Ognjen Todorović.

‘Jedva čekamo da počne prvenstvo, maksimalno smo spremni. Znamo što nam znači utakmica i moramo dati svoj maksimum’, dodao je kapetan Pero Stojkić te dodao:

‘Uvjeren sam da će se u prva dva kola puno toga riješiti, ako izvučemo povoljne rezultate u prva dva kola mislim da smo na dobrom putu prema našem cilju, naslovu prvaka’.

Sudar između Zrinjskog i Sarajeva na programu je u nedjelju u 15 sati.

Raspored 19. kola
SUBOTA
Radnik – Mladost 14.00
Vitez – Velež 14.30
Rudar – Prijedor 14.30
Čelik – Travnik 14.30
Borac – Sloboda 17.00
NEDJELJA
Slavija – Olimpic 14.30
Zrinjski – Sarajevo 15.00
Željezničar – Široki Brijeg 16.30

Komentiraj: