DORH podignuo optužnicu protiv Dejana Lovrena

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv DejanaLovrena zbog davanja lažnog iskaza na suđenju koje je održano 1. rujna u Osijeku.

Tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv četvorice okrivljenika zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. i 2. KZ-a, iako ga je raspravni sudac upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo; svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela transfernog obeštećenja između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007., iako je znao da to ne odgovara istini, jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao. 

Kad su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto transfernog obeštećenja i koji sadrže potpis s njegovim imenom, okrivljenika se tereti da je svjesno neistinito iskazao kako je on te dopise vlastoručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele transfernog obeštećenja, okrivljenika se tereti da je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je osobno u tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun on osobno proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe, iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj, stoji u priopćenju, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 


5 komentara

 • Glupost ,kome je on nastetio toliko politicara kriminalaca vi ste se nogemetasa svezali i na njima svoju moc i zakon iskazujete jadno . Kad pozatvarate ove vladajuce bandite onda ganjate sitne ribe a ne mazite s Lovrenom oci narodu ,a s druge strane oni su jedini sto su donjeli malo srece i svjetla u narod .

  14
  1
 • Orjuni smeta uspjeh Hrvatske u Rusiji pa na Modroća HNS ,Lovrena ,bando crvena koprcajte se još malo pa arivederci dosta vas nakaze

  9
  3
 • Gdje su vam lopovi politicari, okanite se Lovrena I Modrica svinje bezobrazne.SRAM vas bilo stoke jedne, otjerali ste masu naroda radi svog lopovluka I izmisljanja glupsti.Oni sto god imaju zaradili su svojim radom a nisu ukrali kao vi

  7
  1
 • Stoka komunisticka. Dva naj bolja igraca u reprezentaciji na svjetskom prvenstvu u Rusiji i oni ih se dovezali. Ganjaj one koji subpokralivRH- ku, ganjaj Mesica, Pusicku koji su napravili veleizdaju svoje domovine. O Pupovcu se ne smije niti raspravljati a ovo udbasi se dovezali Luke i Lovrena. Smeta im njihovo domoljublje i srce koje voli ovu RH- ku koju vecina koji su u vlasti ne vole. Jugosloveni su jaci nego devedeseti…

  11
  3
 • Sve to stoji da su momci bar na koji trenutak uspjeli stvoriti zajednistvo i ponos medju Hrvatima, medjutim sud je sud i zakon je zakon i treba ih postivati. Tocka.

  3
  5

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.