Dom zdravlja Tomislavgrad nabavlja opremu za kolonoskopiju i gastroskopiju

Dom zdravlja Tomislavgrad pokrenuo je otvoreni postupak za nabavu dijagnostičke opreme za kolonoskopiju i gastroskopiju.

Kako je rečeno iz te zdravstvene ustanove, sredstva za nabavu opreme osiguralo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske dok je vrijednost ugovora bez PDV-a od 78.494,79 KM dodijeljen tvrtki “Diaprom” d.o.o. iz Posušja.

S obzirom da Dom zdravlja još nema liječnika specijalistu koji će obavljati traženu dijagnostiku s nabavljenom opremom, po riječima ravnatelja dr. Ivana Bagarića, trenutno imaju dogovor (još nije finlaiziran) s uglednim profesorom internistom gastroenterologom koji će raditi i isto tako educirati njihove kadrove.

– Nabava opreme ide s ciljem unaprijeđenja preventive zdravlja naših pacijenata čime se poboljšava i uvodi dijagnostika debelog crijeva te pregled unutrašnjosti jednjaka, želuca i dvanaesnika – rekao je Bagarić.

(Fena)


3 komentara

  • A jeste i vi kao portal objektivni,namjerno sad potičete ovakve priče da bi ispalo da duvno ima bolji dom zdravlja od nas i da ocrnite Kordica. Realno, ova oprema nama ne treba jer nam je mostar blizu i bilo bi glupo trositi novce za nesto ovakvo kad nam je udaljeno 20tak kilometara. Duvnjaci nemaju nista slicno u blizini

  • Kad će stomatologija u DZ Široki bit na razini Duvanjske?U nas jedan zub popravljaš po godinu dana i na kraju je za vađenje.Nekad nema materijala,onda zubar na odmoru,pa onda dođi u drugu smjenu,pa im se nešto pokvarilo…i tako godinama.S ortodontom ista priča.Ne znam imamo li ga ikako?Tjeraju nas da idemo privatno.Ili da hodamo nakaradni i krezavi.Čija je to odgovornost,ako uredno uplaćujemo zdravstveno osiguranje?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.