Dom naroda opet nije suspendirao trošarine na gorivo, usvojene izmjene Zakona o PDV-u

Dom naroda Parlamentarne skuptine BiH jednoglasno je usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o PDV-u kojim se uvodi diferencirana stopa PDV-a i to prvom čitanju.

U suštini, ovaj zakon predviđa tri stope PDV-a i to pet, 15 i 22 posto, međutim s obzirom na zaključak NSRS, SNSD će vrlo vjerojatno amandmanom tražiti nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice, javljaju Nezavisne novine.

U suštini, izmjene Zakona o PDV-u ići će na drugo čitanje, točnije u amandmansku fazu gdje će kako je najavljeno iz SNSD-a, shodno zaključcima NSRS tražiti nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice i lijekove.

Nakon što prođe ta amandmanska faza u Domu naroda, izmjene Zakona o PDV-u vratit će se Zastupničkom domu Parlamenta BiH na usuglašavanje s obzirom da ga je Zastupnički dom usvojio po hitnom postupku, a nakon Doma naroda gotovo sigurno neće biti isti tekst.

Također, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH glasovima SNSD-a oborio je hitnu proceduru o izmjeni Zakona o trošarinama i o njemu će se odlučivati u redovitom postupku.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Nije to dom naroda..to je odnarođeni dom.
    Pa ajmoooo na izbore..ajmmmoo ovceee neka nas baš oni tucaju u zdrav mozak i uzimaju djeci iz usta koru kruha.
    M im j…. svima od prvog do zadnjega.

  • Politicari u dogovoru sa naftnim kartelom i sada se uzimaju ogromni novci, reket od vlasnika terminala i benzinski crpki a narod se pljacka i sve to placa. E moj narode. A nama prodaju supljake o legalnom i legitimnom prestavljanju. A ovi nas legitimno pljackaju i pustose. Kriminal cvate.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.