Još jedna općina u BiH donijela Odluku o zabrani rada nedjeljom

Općinsko vijeće Novi Travnik na sjednici održanoj u četvrtak donijelo je Odluku o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta na području općine Novi Travnik.

Odlukom se utvrđuje radno vrijeme tijekom tjedna te početak i završetak radnog vremena tijekom dana u objektima koji se nalaze na području općine Novi Travnik, u kojima fizičke i pravne osobe, sukladno zakonu, obavljaju uslužnu djelatnost trgovinu, ugostiteljstvo i obrt, priopćeno je iz ove općine.

Navodi se i to kako je zabranjen rad nedjeljom svim trgovinama i obrtima, izuzev benzinskim crpkama, pekarama i trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira.

Utvrđeno je, također, radno vrijeme tijekom državnih i drugih blagdana, fizičkih i pravnih osoba iz oblasti trgovine, tržnica, mesnica, ljekarni, pekara, benzinskih crpki, ugostiteljstva, ustanova za dnevni boravak djece, obrta, kao i iz oblasti igara na sreću i internet klubova, hotela, motela, pansiona i prenoćišta.

Za prekršaj će se pravnim osobama i vlasnicima trgovina pisati novčane kazne u iznosu od 500 do 2.000 maraka.

Podsjetimo, istu odluku ranije je usvojila i općina Kiseljak, kao i Županija Zapadnohercegovačka, a u skorije vrijeme će raspravljati o istom pitanju i u Gradskom vijeću Grada Mostara.

(Fena)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.