Dok smo spavali: Dinamo iščekuje ždrijeb LP / Coelho se ispričao Francuskoj zbog Bolsonara / Preživio grom, ubili ga “spasitelji”

   Hoće li ždrijeb Dinamu donijeti Crvenu zvezdu? Ovo su mogući suparnici

Maksimirski klub je jedini put u trećoj jakosnoj skupini bio prije točno 20 godina. Tada je izvukao Manchester United, Marseille te Sturm iz najslabije jakosne skupine, a koga će mu ždrijeb dodijeliti ove godine, doznat ćemo u četvrtak u 18 h

U ovom trenutku sigurno znamo sve nositelje iz prve jakosne skupine, a to su: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Juventus, Manchester City, Bayern, Paris Saint-Germain i Zenit.

Što se druge jakosne skupine tiče, za sada je poznato sedam klubova, a govorimo o: Realu, Atleticu, Borussiji, Napoliju, Šahtaru, Benfici i Tottenhamu. Osmi klub u drugoj jakosnoj skupini bit će Ajax, naravno, prođe li u srijedu ciparski APOEL (prva utakmica je završila rezultatom 0:0).

Što se tiče treće jakosne skupine, upravo one u kojoj se nalazi i Dinamo, u ždrijeb ulaze: Lyon, Bayer, Salzburg, Olympiakos, Valencia i Inter, dok još uvijek čekamo sudbinu Bruggea.

Belgijci su također predviđeni kao članovi treće jakosne skupine, no također trebaju dovršiti posao u srijedu (u prvoj utakmici su kao gosti svladali austrijski LASK s 1:0). Klubovi u četvrtoj jakosnoj skupini su: Lokomotiv, Crvena zvezda, Genk, Galatasaray, Leipzig, Slavia Prag ili Cluj, Atalanta i Lille, pa nije isključena mogućnost da Dinamu ždrijeb namijeni beogradski klub.

Prvo kolo: 17./18. rujna
Drugo kolo: 1./2. listopada
Treće kolo: 22./23. listopada
Četvrto kolo: 5./6. studenog
Peto kolo: 26./27. studenog
Šesto kolo: 10./11. prosinca.

   Paulo Coelho se ispričao Francuskoj jer ju je Bolsonaro vrijeđao

“Oprostite mi, oprostite mi tisuću puta”, ispričao se brazilski pisac za uvrede i nediplomatske izjave koje je Francuskoj uputio predsjednik Jair Bolsonaro u vezi s krizom koju su potaknuli požari u Amazoni

Također se na Twitteru formirao pokret potpore francuskoj prvoj dami Brigitte Macron čijem se fizičkom izgledu narugao Jair Bolsonaro u izjavama za koje je Emmanuel Macron ocijenio da izražavaju “krajnje nepoštovanje”.

Ovo je žalosna videosnimka kojom se ispričavam mojim francuskim prijateljima zbog krize, rekao bih zbog Bolsonarove histerije prema Francuskoj, francuskom predsjedniku i njegovoj supruzi“, poručio je Coelho u snimci objavljenoj na Twitteru.

Pisac rođen u Rio de Janeiru 1947. jedan je od najčitanijih autora u svijetu, a njegov “Alkemičar” je prodan u više desetaka milijuna primjeraka.

   Preživio je udar groma, ali su ga sumještani u želji da mu pomognu slučajno ubili

Indijac koji je preživio udar groma, preminuo je nakon što su ga njegovi sumještani prekrili balegom u namjeri da mu pomognu

Binod i Gokula Podh iz sela Pamara, u indijskoj državi Odisha, bili su na tržnici kada ih je pogodio grom. Nekoliko minuta nakon što su Binoda zatrpali balegom, nesretni čovjek je prestao disati, prenosi je “Ommcomnews”.

Gokula su seljani ipak odveli u bolnicu, gdje mu je ukazana odgovarajuća pomoć.

Ovo nije prvi slučaj korištenja kravlje balege u te svrhe u Indiji.

U lipnju 2018. u okrugu Rayagada (Odisha) seljani su balegom i blatom prekrili Sankaru Bisoi (32) i Biswanatha Majhija (45). Pola sata kasnije zdravstveni radnik ih je našao i pozvao hitnu pomoć.

Prekrivanje kravljom balegom i blatom drevna je praksa liječenja žrtava udara groma” – objasnio je Mohan Bisoi iz sela Kandangmandi. Na sreću, ta dvojica muškaraca su na vrijeme odvezena u bolnicu i preživjeli su.

U svibnju 2017. dječak iz sela Sana Litipuli umro je 40 minuta nakon što su ga rođaci zatrpali blatom i balegom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.