Čavara: Džaferović i drugi bošnjački član predsjedništva ne žele novu vlast na razini BiH

Potpredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara govorio je o izbornom zakonu, problemima pri formiranju državne vlasti i slanju Godišnjeg nacionalnog programa.

U razgovoru za N1 istaknuo je da je HDZ BiH za EU i NATO put te da ga je i pregledao devet puta na Vijeću ministara.

Devet puta je ANP bio na Vijeću ministara, skinule su ga stranke PDP i SDS, znači devet puta smo predlagali da se usvoji i ide u Bruxelles. To je HDZ uradio. Džaferović ne spominje da je to (što nije poslat) do onih stranaka s kojima priželjkuje vlast na državnoj razini bez obzira što je SNSD pobjednik izbora, kazao je Čavara.

Čavara je kazao da ne razumije zbog čega se inzistira na usvajanju ANP-a u Predsjedništvu BiH kada ono treba biti usvojeno u Vijeću ministara:

ANP ne šalje Predsjedništvo nego Vijeće ministara koje sada funkcionira, ali ako jedan narod nešto ne želi onda moramo tražiti kompromis, rekao je i dodao:

Očito se otkriva nešto drugo: da gospodin Džaferović i drugi bošnjački član Predsjedništva ne žele novu vlast na razini BiH.

Objašnjava da u Bosni i Hercegovini žive tri ravnopravna naroda, a kako je jedinstveni stav srpskog naroda da se ne ide u NATO, jedino preostalo rješenje je kompromis:

U ovoj državi ne trebamo ništa raditi što jedan narod ne prihvaća. Ovo je država tri ravnopravna naroda, ne želimo dva na prema jedan, moramo poštivati da srpski narod nije za NATO, ne smijemo raditi na tome da ih prevarimo, preglasamo, naglasio je Čavara.

Čavara je rekao i kako za HDZ nema alternative europskom i NATO putu Bosne i Hercegovine, razlog više što je Hrvatska već tamo:

Hajde da više ne postavljamo dvojbe želimo ili ne želimo, jedini tko istinski radi na europskom i NATO putu BiH su Hrvati u Bosni i Hercegovini i HDZ BiH. Mi u HDZ-u smatramo da je to jedino pravo rješenje za BiH, rekao je Čavara.

Kazao je kako trenutni lideri ANP nameću kao pitanje formiranja vlasti, a devet puta nisu ga htjeli usvojiti.

Njegovo cijelo gostovanje u Danu uživo N1 televizije pogledajte u videoprilogu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Retardirani idiote gori su ti i takvi ko ti od svih balija zajedno.Šta si uradio za hrvatski narod a godinama si u politici.Svi ste polupismeni ili nepismeni koji vodite Hrvatski narod.Pogledaj Lasića debila koji je dobio diplomu prof.matematike, a bolje zna matematiku jedan osnovnoškolac od njega.Gledajuć mu facu vidi se da je debil.U Sarajevo u parlament šaljete ljude,poput Tome Mandića po kojem bi trebalo uvest jedinicu za glupost,koji se nije nijednom javio za riječ a kamoli upustio u debatu da bi učinio nešto za svoj narod.Neznam dali smo mi Hrvati proklet narod kad godinama biramo takve ljude,a imamo sigurno puno pametnijih i poštenijih mlađih ljudi koji bi puno bolje štitili interese svog naroda.Gdje smo došli da nam Dodik predstavlja najbolju zaštitu.

  • Cavara ti se poklopi usima i cuti. Nista nisi za hrvate uradio kao ni taj tvoj drugi bosnjacki clan presjednistva. Naprotiv hrvatima radite svi stetu. Ovi iz Sarajeva nas degradiraju a vi cutite i pljackate nas jos ovog malo dto nam ostalo. Sve ida govna…

  • Nasa hrvatska politika po scenariju crtanoga filma Aje Too. Pojacali smo redove u HDZ-u, sa lijanovicima,hsp-ovcima,ćanićima,prndeljima.Pametno ma ja.Neka ih sa nama ,da prije propadnemo.Posebna su price parlamentarci, Dario Knezovic-bukva-Kameni spavač.Toma i Bake su vec druga skupina koja sebe varaju kada nemaju koga, uvježbavaju se i dobri su glumci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.