Dok HNŽ-u nedostaje asistenata u nastavi, u ŽZH se uspješno završavaju obuke

U utorak je na Humcu u restoranu Ohio održana završna faza projekta koji se održavao u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom, a odnosio se na obuku pomoćnika u nastavi koji asistiraju djeci osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke, a koja iz određenih razloga ne mogu samostalno pratiti redovitu nastavu.

Projekt se zove „Učimo zajedno“, a cilj je da se pomoćnici u nastavi što bolje pripreme kako bi mogli pomoći djeci s autizmom, Downovim sindromom, ADHD-om te djeci s intelektualnim poteškoćama i psihozom.

Projekt je osmišljen zajedničkim radom djelatnika Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, piše Ljubuški portal.

Na samom početku svečane dodjele potvrda nazočnima se obratio Davorin Medić, ravnatelj Osnovne škole Marka Marulića, a nakon toga nazočne je pozdravio u ime ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, pomoćnik ministrice za obrazovanje, gospodin Mario Mikulić.

Na obuci u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom su sudjelovali pomoćnici u nastavi iz čitave županije, koji su pohađali radionice, slušali predavanja te razmjenjivali iskustva i primjere dobre prakse. Predavanja su održale defektologinje Tina Zovko i Zora Skoko, psihologinja Ružica Bakula te pedagogica Kristina Majić.

Oni su danas dobili potvrdu o stručnom usavršavanju na obuci pomoćnika u nastavi osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke u okviru projekta “Učimo zajedno”.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.