Dogodine kreće izgradnja brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica RH

Pokretanje natječajne procedure za brzu cestu Mostar – Široki Brijeg – granica s Hrvatskom očekuje se u ovoj godini, a realizacija projekta bit će u 2017. godini, potvrđeno je Večernjom listu iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

Riječ je o projektu koji bi trebao popraviti prometnu vezu između Mostara i granice s Republikom Hrvatskom.

Naime, riječ je o cesti koja bi se nalazila na trasi Mostar – Široki Brijeg – Grude – Zagvozd, a kojom bi se povezali čvor Mostar na autocesti na koridoru Vc s čvorom Zagvozd na Dalmatini, odnosno Jadransko-jonskoj autocesti.

Kako navode iz JP Autoceste Federacije BiH, riječ je o prometnici dugoj 66 kilometara. “Početak trase brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica s Hrvatskom duge 66 km predstavlja priključak na koridor Vc na širem području Mostara. Za dio brze ceste (od čvora Polog prema granici s Republikom Hrvatskom) postoji ranije izrađena tehnička dokumentacija na nižim razinama razrade”, navode iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

Dodaju kako, zbog određenih poteškoća, dio planiranih aktivnosti vezanih uz ovu brzu cestu nije realiziran u ovoj godini.

(www.jabuka.tv)
13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.