Široki Brijeg: Pola stoljeća Jara u monografiji

U subotu je u župnoj crkvi u Jarama predstavljena monografija “Župa Jare” povodom proslave  50. obljetnice osnutka ove širokobriješke župe.

Prije pedeset godina, točnije 18. travnja 1966., dekretom br. 484/66., tadašnji mostarsko-duvanjski biskup, msgr. Petar Čule, osnovao je župu u Jarama. Prvim župnikom novoosnovane župe imenovao je vlč. don Nedjeljka Galića, koji je župu kanonski preuzeo mjesec dana kasnije, 15. svibnja, te se stoga ovaj datum i uzima kao dan uspostave i crkvene samostalnosti župe Jare.

Proslava ove velike obljetnice započela je u subotu, kada je u župnoj crkvi Svih Svetih predstavljena monografija Župa Jare. Na samom početku predstavljanja nazočnima se obratio i srdačno ih pozdravio don Krešimir Pandžić, župnik ove župe od 1993. godine. O monografiji su govorili: fra Ante Marić, don Božo Goluža, urednik i don Željko Majić, priređivač. Glazbeni dio upotpunili su veliki i mali župni zbor Fides.

Na predstavljanju su bili nazočni gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskoga vijeća Vinko Topić i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Proslava 50. obljetnice osnutka župe završava u utorak, 1. studenoga 2016., na svetkovinu Svih Svetih, patrona župe. Središnje misno slavlje bit će u 11 sati, a predvodit će ga biskup msgr. Ratko Perić.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.