Dodik o covid putovnicama: Dodatna diskriminacija stanovnika Europe – Jabuka.tv

Dodik o covid putovnicama: Dodatna diskriminacija stanovnika Europe

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je diskriminatorska najnovija politička odluka europskih lidera o obveznom posjedovanju potvrde o cijepljenju, tzv. covid-putovnici.

Ovom putovnicom se potvrđuje ne samo da je nositelj dokumenta cijepljen, već i da je za ulazak u EU prihvatljivo isključivo cjepivo koje je odobrila Europska agencija za lijekove, dodao je Dodik.

Dodik je izjavio Srni da je riječ o dodatnoj diskriminaciji ne samo prema državljanima europskih zemalja koje nisu članice EU, već i prema državljanima zemalja članica EU koje su se, u nedostatku spomenutih cjepiva, okrenule i drugim proizvođačima.

Ovakvim pristupom stvara se rizik od produbljivanja evidentno postojećeg otpora prema cijepljenju, te se ugrožava uspjeh cijepljenja u Europi i svijetu, a posljedično i sveukupne globalne borbe protiv širenja virusa korona. Usporedno sa zdravstvenim oporavkom građana EU, ali i zemalja koje nisu članice, teče i oporavak gospodarstva. Svi navedeni procesi koji su dio “paketa” globalne borbe protiv širenja epidemije, ali i ublažavanja svih posljedica, bit će ugroženi ako EU usvoji navedeni prijedlog na glasanju predviđenom za 17. ožujak, istaknuo je Dodik.

On je naglasio da je važno spomenuti da će inzistiranje na ovakvom pristupu biti dodatni udar na proračun svih osoba koje su eventualno cijepljene nekim od cjepiva koja nemaju odobrenje Europske agencije za lijekove.

Također, svjedoci smo da je za Europsku agenciju za lijekove prihvatljivo upravo cjepivo koje je deficitarno na tržištu EU, čiji proizvođač, kao i u slučaju BiH, nije u stanju ispoštovati ugovor i dostaviti naručene i unaprijed plaćene doze, rekao je Dodik.

On je naglasio da sve navedeno upućuje na nemar i neodgovornost svih onih koji zagovaraju potvrđivanje prijedloga o covid-putovnici, te očigledno lobiranje koje ide na štetu borbe za očuvanje ljudskih života, očuvanje zdravlja i oporavak gospodarstva.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


6 komentara

  • Ovo je diskriminacija zdravog razuma, krsenje temeljni ljudskih prava,.. O vakcini se nista ne zna, kako djeluje, koliko, nus pojave, dali oni cjepljeni mogu ponovo dobiti virus, da li su prenosioci itd. Treba primiti dvije doze, sada trabunjaju moze i jedna za odredene skupine. Ovo je ocito biolosko medijski rat svjetskih mocnika i u konacnici ispunjenje suludi planova smanjenja broja stanovnika na planetu i ekonomski rat velikih sila za premoc na trzistu kapitala. Zato imamo stotine novih milionera, milijardera a sa druge strane milijune koji su ostali bez posla i primanja.. Igre zlih i pokvarenih ljudi…

  • Jednostavno odbijati cijepljenje i oni su popušili, samo tako možemo pobijediti,i ne samo cijepljenje već i sve ove sulude mjere, apsolutno odbijati sve što su nam nametnuli!

    • Nisu na žalost. Ljudi već masovno odbijaju ali ovi ucjenjuju. Na sve načine. neće odustati bez masovnog otpora i krvi. USTANAK

    • Oni su se osilili tek kad je Hrvatska pomoću trikova priključena Mađarskoj. Otada neprekidno nasrću na Hrvate. Usto su prisvojili i hrvatski jezik tako da ih samo po vjeri možeš razlikovat.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.