Hrvatska na krilima Ljubušaka pobijedila Tunis i čeka pomoć Francuske – Jabuka.tv

Hrvatska na krilima Ljubušaka pobijedila Tunis i čeka pomoć Francuske

Hrvatski rukometaši pobijedili su u trećoj utakmici olimpijskog kvalifikacijskog turnira Tunis s 30:27 i sada čekaju večernji susret Francuske i Portugala, nakon kojeg će doznati idu li na Olimpijske igre u Tokiju.

Izabranici Hrvoja Horvata jako su se mučili u prvom poluvremenu, prvo su poveli s 4:1, potom dopustili Tunižanima da preokrenu na 4:6, da bi se ipak sabrali i uskoro izjednačili na 6:6, a poluvrijeme su završili s minimalnom prednošću 14:13 nakon gola Marića u zadnjoj sekundi.

Presudan period bilo je prvih 10 minuta drugoga poluvremena, nakon kojega je Hrvatska imala vodstvo 22:15, koje do kraja, usprkos povremenim iskušenjima i primicanju Tunižana na samo tri razlike, nisu ozbiljno doveli u pitanje.

Najučinkovitiji  je u hrvatskim redovima bio je David Mandić, koji je s devet golova odigrao svoju rekordnu utakmicu za Hrvatsku.

Hrvatsku u Tokio vodi svako slavlje Francuza, remi ili pobjeda Portugala s više od sedam golova razlike. Pobjeda Portugala do šest golova razlike u posljednjoj utakmici vodi dalje Francuze i Portugal, dok Hrvatska ostaje bez Olimpijskih igara.

Portugal u zadnjoj minuti pobijedio Francusku, Kauboji ne idu na Olimpijadu

(www.jabuka.tv | Foto: Sylvain Thomas/AFP)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.